Έλεν Πέιτζ: Αυτοπροσδιορίστηκε ως διεμφυλικό και non binary άτομο με το όνομα Έλιοτ - νεα || cinemagazine.gr
10:34
2/12

Έλεν Πέιτζ: Αυτοπροσδιορίστηκε ως διεμφυλικό και non binary άτομο με το όνομα Έλιοτ

Ο υποψήφιος για Όσκαρ ηθοποιός («Juno») ανακοίνωσε με μία θαρραλέα, ανοιχτόκαρδη δήλωση στα social media πως είναι transgender με νέο όνομα το Έλιοτ.

Από τον Πάνο Γκένα

Το coming out του ως διεμφυλικό άτομο έκανε ο Έλιοτ Πέιτζ χθες 1η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS και του στίγματος που βιώνουν τα άτομα που ζουν με HIV.

Ο υποψήφιος για Όσκαρ ηθοποιός που πρωτογνωρίσαμε στο «Hard Candy» (Στημένο Παιχνίδι, 2005) του Ντέιβιντ Σλέιντ και έγινε παγκοσμίως γνωστός με τα «Juno», «Inception», «X-Men: The Last Stand» (τα τελευταία χρόνια συμμετέχει στην ψυχαγωγικότατη «The Umbrella Academy» του Netflix), γνωστοποίησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πως είναι τρανς και non-binary (μη-δυαδικό) άτομο με το όνομα Έλιοτ.

Διαβάστε στη συνέχεια το μήνυμα του Έλιοτ Πέιτζ.

«Γεια σας, φίλοι. Θέλω να μοιραστώ μαζί σας το γεγονός ότι είμαι τρανς, οι αντωνυμίες μου είναι αυτός/αυτοί και το όνομά μου είναι Έλιοτ. Νιώθω τυχερός που το γράφω. Που βρίσκομαι εδώ. Που κατέκτησα αυτό το σημείο στην ζωή μου.

Αισθάνομαι τεράστια ευγνωμοσύνη για τους απίθανους ανθρώπους που με στήριξαν σ' αυτό το ταξίδι. Δεν μπορώ να εκφράσω το πόσο θαυμάσιο είναι να αγαπώ επιτέλους αρκετά το ποιος είμαι ώστε να συμπορεύομαι με τον πραγματικό μου εαυτό. Συνεχής έμπνευσή μου είναι τα μέλη της τρανς κοινότητας. Σας ευχαριστώ για το θάρρος, τη γενναιοδωρία και την αδιάκοπη προσπάθεια να κάνετε αυτόν τον κόσμο πιο περιεκτικό και συμπονετικό μέρος. Θα σας υποστηρίξω όσο μπορώ και θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για μια πιο στοργική, ισότιμη κοινωνία.

Επιπλέον ζητώ υπομονή. Η χαρά μου είναι αληθινή, μα επίσης εύθραυστη. Η αλήθεια είναι, αν και νιώθω βαθιά χαρούμενος και γνωρίζω την προνομιακή θέση μου, πως φοβάμαι. Φοβάμαι την αδιακρισία, το μίσος, τα «αστεία» και τη βία. Θέλω να είμαι σαφής, δεν μετριάζω μια στιγμή χαράς και γιορτής, θέλω όμως να παρουσιάσω την πλήρη εικόνα. Τα στατιστικά στοιχεία είναι συγκλονιστικά. Οι διακρίσεις εναντίον των τρανς ατόμων είναι έντονες, κακόβουλες και σκληρές, με αποτέλεσμα τρομερές συνέπειες. Μόνο το 2020 έχουν αναφερθεί τουλάχιστον 40 δολοφονίες τρανς ατόμων, η πλειονότητα των οποίων ήταν μαύρες και λατίνες τρανς γυναίκες. Στους πολιτικούς ηγέτες που εργάζονται για να ποινικοποιήσουν την υγεία των τρανς και αρνούνται τα δικαιώματά μας, καθώς και σε όλους όσους έχουν τεράστια πλατφόρμα απεύθυνσης και συνεχίζουν να εκτοξεύουν εχθρότητα προς την τρανς κοινότητα: έχετε αίμα στα χέρια σας. Απελευθερώνετε μια χυδαία και εξευτελιστική οργή που προσγειώνεται στους ώμους της τρανς κοινότητας, μιας κοινότητας στην οποία το 40% των τρανς ενηλίκων αναφέρουν απόπειρες αυτοκτονίας. Αρκετά. Δεν «ακυρώνετε», πληγώνετε ανθρώπους. Είμαι ένας από αυτούς και δεν θα σιωπήσουμε μπροστά στις επιθέσεις σας.

Λατρεύω το ότι είμαι τρανς. Και λατρεύω που είμαι queer. Και όσο περισσότερο κρατώ τον εαυτό μου κοντά και ενστερνίζομαι πλήρως ποιος είμαι, τόσο περισσότερο ονειρεύομαι, μεγαλώνει η καρδιά μου και ευδοκιμώ. Σε όλα τα τρανς άτομα που ασχολούνται καθημερινά με την παρενόχληση, την εχθρότητα, την κακοποίηση και την απειλή βίας: σας βλέπω, σας αγαπώ και θα κάνω ό,τι μπορώ για να αλλάξω αυτόν τον κόσμο προς το καλύτερο.

Ευχαριστώ που το διαβάσατε.

Με όλη μου την αγάπη,

Έλιοτ»

Το Χόλιγουντ στήριξε άμεσα την θαρραλέα ανακοίνωση του Πέιτζ. Το «Umbrella Academy» έκανε retweet την δήλωση σχολιάζοντας «Είμαστε τόσο περήφανοι για τον σούπερ ήρωά μας. Σ' ΑΓΑΠΑΜΕ ΕΛΙΟΤ», η ακτιβίστρια τρανς δικαιωμάτων, συγγραφέας Ράκελ Γουίλις, έγραψε πως «Η καρδιά σου ήταν πάντα μεγάλη και χρησιμοποιούσες την πλατφόρμα σου για να κάνεις ορατή την κοινότητα εδώ και χρόνια. Σ' ευχαριστώ για το δώρο της αλήθειας σου», ενώ η Τζουλιάν Μουρ, η Άνα Κέντρικ, η Μάιλι Σάιρους και η Νάταλι Πόρτμαν συμπαραστάθηκαν με μηνύματα ενθάρρυνσης.