Τρέιλερ «Furiosa»: Δεύτερο και τελευταίο τρέιλερ πριν την μεγάλη πρεμιέρα - νεα || cinemagazine.gr
9:11
20/3

Τρέιλερ «Furiosa»: Δεύτερο και τελευταίο τρέιλερ πριν την μεγάλη πρεμιέρα

H εποποιία του Τζορτζ Μίλερ, που συμπληρώνει φέτος 44 χρόνια ζωής, ενδέχεται να ολοκληρωθεί με...fast and furious τρόπο στην αυστραλιανή έρημο.

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Με εικόνες που θυμίζουν γλαφυρά τον προκάτοχό της, «Fury Road» (2015), σάουντρακ που αναπλάθει το «Man Who Sold the World», Άνια Τέιλορ Τζόι και Κρις Χέμσγουερθ επελαύνοντες του καστ και μια αίσθηση ότι ο Μίλερ έχει βγει μαξιμαλιστικά εκεί έξω σε ένα όλα για όλα, το δεύτερο τρέιλερ της «Furiosa» είναι εδώ. Η ταινία παρακολουθεί την επώνυμη ηρωίδα με τα κοντά μαλλιά και το προσθετικό χέρι στον δρόμο της εκδίκησής της.

Η «Furiosa» είναι η 5η ταινία του franchise, το οποίο ξεκίνησε σαν αύριο, 21 Μαρτίου, του 1980 ως μια ταινία εντελώς διαφορετική από αυτό που είναι σήμερα. Με προϋπολογισμό που άλλες ανάλογες παραγωγές τότε θα ήθελαν για να πληρώσουν δυο εβδομάδες τον πρωταγωνιστή τους, η ταινία του Μίλερ «δεν κράτησε αιχμαλώτους», ανέδειξε τον Μελ Γκίμπσον στις διαστάσεις που θα κρατούσε για περίπου 20 χρόνια και εν γένει είναι μια από τις βασικές, εξόχως διαφορετικές, ταινίες δράσης της εποχής εκείνης. Ήταν επίσης μια ταινία που έκανε περίπου 500 φορές τα λεφτά της σε όλο τον κόσμο, πράγμα γενικώς προτιμότερο (αν και το blockbuster δεν συμφωνεί, ιδίως σήμερα) από το να κοστίσεις 150 εκατομμύρια και να φέρεις 370 - δηλαδή 220, δηλαδή καμμιά 70αριά όλα κι όλα αφαιρώντας το μάρκετινγκ.

Βέβαια, ομολογουμένως το «Fury Road», το οποίο φωτογραφίζω πιο πάνω, είναι μια ταινία που άρεσε πολύ, δούλεψε και στην οικιακή ψυχαγωγία και απέφερε. Δικαιολογεί ένα σίκουελ με άλλη ηθοποιό στον ρόλο της ηρωίδας που εισήγαγε; Δικαιολογεί τόσο μεγάλη παραγωγή; Δικαιολογεί αυτό το καστ μέσα στην τόσο μεγάλη παραγωγή; Θα το μάθουμε. Μπορεί η ταινία να αποδειχθεί εισπρακτικό μαμούθ, μπορεί και να αποδειχθεί μαμούθ σκέτο και να καταλάβουν αργά (έπρεπε να το ξέρουν ήδη) ότι τέτοια ποσά τα προσέχουμε λίγο παραπάνω.

Στις 24 Μαΐου η Warner θα μάθει την αλήθεια, με την ταινία να καταλαμβάνει και τις ΙΜΑΧ αίθουσες. Ιδού το τρέιλερ: