Tρέιλερ: Είναι το «Late Night with the Devil» η ταινία τρόμου της χρονιάς; - νεα || cinemagazine.gr
1:00
12/3

Tρέιλερ: Είναι το «Late Night with the Devil» η ταινία τρόμου της χρονιάς;

Με τις στουντιακές απόπειρες στο είδος να τρομάζουν με την κακογουστιά τους, μια ταινία με πολύ θετικό buzz από την περσινή φεστιβαλική σοδειά έρχεται (επιτέλους) στις αίθουσες σε έναν μήνα. 

Από τον Γιάννη Βασιλείου

Το «Late Night with the Devil» προβλήθηκε πέρυσι στο SXSW, άφησε θετικότατες εντυπώσεις και μετά εξαφανίστηκε. Έκανε κάποιες περιοδικές εμφανίσεις σε φεστιβάλ, πήρε κι ένα βραβείο σεναρίου στο SΙΤGES και τώρα ετοιμάζεται να αποκαλυφθεί στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Πρόκειται για μια found footage ταινία τρόμου, που θυμίζει κάπως τη βρετανική κασκαρίκα του «Ghostwatch» (1992), μια πρώιμη απόπειρα στο είδος που ξεγέλασε και φρίκαρε αρκετούς τηλεθεατές, οι οποίοι πίστεψαν ότι παρακολουθούσαν  πραγματική εκπομπή και όχι μυθοπλασία. Στην ταινία παρακολουθούμε το (υποτιθέμενο) χαμένο επεισόδιο μιας βραδινής τηλεοπτικής εκπομπής των ‘70s, όπου ο παρουσιαστής πήρε συνέντευξη από μια παραψυχολόγο και το υποκείμενο του νέου της βιβλίου, μια έφηβη που επιβίωσε από τη συμμετοχή της σε τελετή μαζικής αυτοκτονίας μιας σατανιστικής αίρεσης.

Ο καρατερίστας Ντέιβιντ Νταστμόλτσιαν πρωταγωνιστεί, το πρώτο τρέιλερ μόλις κυκλοφόρησε κι εμάς, τους φαν του είδους, μάς άνοιξε την όρεξη. Η ταινία έχει αγοραστεί από ελληνική εταιρεία διανομής και αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αίθουσες μέσα στον Απρίλιο. Χαιρόμαστε που θα τη δούμε στη μεγάλη οθόνη, ακόμα κι αν δεν είναι τελικά «η ταινία τρόμου της χρονιάς».