O σκηνοθέτης του original «Κορακιού» διαφωνεί με το remake - νεα || cinemagazine.gr
15:05
20/3

O σκηνοθέτης του original «Κορακιού» διαφωνεί με το remake

O Άλεξ Πρόγιας θεωρεί ότι δεν θα έπρεπε κανείς να ακουμπήσει το «Κοράκι» του, καθώς αποτελεί την κληρονομιά του αδικοχαμένου Μπράντον Λι.

Τριάντα χρόνια κλείνει το «Κοράκι» από την πρεμιέρα του, μια ταινία που τοποθετήθηκε στο κινηματογραφικό όρος Ράσμορ των έφηβων της εποχής, οποιοί την υπερασπίζονται με πυγμή μέχρι σήμερα, που μεγάλωσαν. Για να κάνουμε τον δικηγόρο του διαβόλου, ίσως είναι από τις περιπτώσεις που θα «έπρεπε να ήσουν εκεί», για να σε συμπαρασύρει το ρεύμα της. Η επιβλητική σκηνογραφία, η ανάδειξή της από τον Άλεξ Πρόγιας και,βέβαια, η εμφάνιση του Μπράντον Λι στον ομώνυμο, μοιραίο ρόλο, με όλο το «καταραμένο» αφήγημα του θανάτου στα γυρίσματα, μεριμνούν για τη φήμη της μέχρι σήμερα.

Το πολύπαθο remake καταφθάνει στις αίθουσες φέτος το καλοκαίρι και ο δημιουργός του πρωτότυπου φιλμ, Άλεξ Πρόγιας, καθόλου ευχαριστημένος δεν μοιάζει με αυτή την εξέλιξη. «Δεν αντλώ ευχαρίστηση από αρνητικά σχόλια προς συναδέλφους και είμαι σίγουρος ότι καστ και συνεργείο είχαν τις καλύτερες προθέσεις, αλλά νομίζω ότι η αντίδραση των φαν τα λέει όλα», έγραψε ο Πρόγιας, αναφερόμενος στην κατάχρηση του dislike button στο youtube. «Δεν είναι μια απλή ταινία το Κοράκι», συνεχίζει ο Πρόγιας, «ο Μπράντον Λι πέθανε στα γυρίσματά της και την ολοκληρώσαμε εις μνήμην του, για να αναδείξουμε τη χαμένη καλλιτεχνική ιδιοφυία και να τονίσουμε την τραγική απώλειά του. Είναι η κληρονομιά του και έτσι πρέπει να παραμείνει», κατέληξε ο Πρόγιας.

Όπως συνηθίζεται, τον τελευταίο λόγο θα έχουν οι θεατές, που θα μιλήσουν με την ψήφο εμπιστοσύνης του τον Ιούνιο, όταν το remake κυκλοφορήσει στις αίθουσες.