Tρέιλερ: Είναι το «Trap» η μεγάλη επιστροφή του Μ. Νάιτ Σιάμαλαν; - νεα || cinemagazine.gr
22:44
18/4

Tρέιλερ: Είναι το «Trap» η μεγάλη επιστροφή του Μ. Νάιτ Σιάμαλαν;

Ο Σιάμαλαν προσλαμβάνει τον Τζος Χάρτνετ, παραμερίζει τη συνωμοσιολογία και αφήνεται σε παραδοσιακούς χιτσκοκισμούς, με ένα τρέιλερ που εκπλήσσει ευχάριστα.

Από τον Γιάννη Βασιλείου

Στα ‘00s ο Τζος Χάρτνετ υπήρξε it boy του Χόλυγουντ για ένα σύντομο χρονικό διάστημα, ατύχησε, όμως, να πρωταγωνιστήσει σε μια σειρά από ταινίες με χλιαρή εισπρακτική υποδοχή, εδώ που τα λέμε δεν είχε ακριβώς και πρωταγωνιστική στόφα, με αποτέλεσμα η καριέρα του να πάρει την κατιούσα. Τελευταία κάτι μοιάζει να κινείται και πάλι. Κι αν το κωμικό του γκεστ στο «Operation Fortune» του Γκάι Ρίτσι ήταν αναιμικό, ο ηθοποιός έλαμψε ως μέρος του πολυσυλλεκτικού καστ του «Οπενχάιμερ».

Το επομενό του χτύπημα είναι πρωταγωνιστικό και μάλιστα υπό τις οδηγίες ενός ακόμα ονομαστού δημιουργού των καιρών μας, του Μ. Νάιτ Σιάμαλαν. Για τον υπογράφοντα, που υπήρξε φαν, δεν περνάει καλό φεγγάρι ο Ινδοαμερικανός δημιουργός, μοιάζει εγκλωβισμένος σε μια συνωμοσιολογική, χολερική ρητορική που φαίνεται να εγκαταλείπει με το «Trap», ένα θρίλερ απαλλαγμένο από μεταφυσικά παρακλάδια και, αν κρίνουμε από το τρείλερ, με έμφαση σε χιτσκοκισμούς, τους οποιούς ο σκηνοθέτης έχει αποδείξει ότι λατρεύει. 

Στην ταινία πατέρας κάνει την χάρη στην κόρη του να παρακολουθήσουν τη συναυλία μεγάλης pop star. Καθώς πηγαίνει προς νερού του, βλέπει αστυνομικές δυνάμεις να κατακλύζουν το στάδιο και πληροφορείται ότι η αστυνομία έχει οργανώσει μεγάλη επιχείρηση σύλληψης ενός αιμοσταγούς serial killer, για τον οποίο έχουν πληροφορίες ότι βρίσκεται στο στάδιο. Κι εδώ έρχεται το twist. Ο εν λόγω δολοφόνος είναι ο πρωταγωνιστής μας! 

Ω ναι, φαίνεται ότι θα περάσουμε θαυμάσια. Ως ημερομηνία εξόδου της ταινίας στις αίθουσες έχει οριστεί η 8η Αυγούστου.