Τρέιλερ «Twisters»: Αυτό το καλοκαίρι θα έχει κακοκαιρία - νεα || cinemagazine.gr
10:04
13/2

Τρέιλερ «Twisters»: Αυτό το καλοκαίρι θα έχει κακοκαιρία

Άλλη μια ταινία που ανακοίνωσε μέσω teaser στο Super Bowl την έλευσή της το αμερικανικό καλοκαίρι, είναι τούτο το σαν σίκουελ από το μακρινό 1996.

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Πάμε πίσω μια βόλτα στο 1996. Ολυμπιακοί της Ατλάντα, ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση-λαός στην εξουσία, όχι λάθος αυτό είναι από άλλη δεκαετία και πλανήτη. Ας μείνουμε δεόντως στο σινεμά. Στις ΗΠΑ (και τότε τον κόσμο όλο) δυο ταινίες κονταροχτυπιούνται ποια θα είναι...δεύτερη. Η μία είναι το πρώτο «Mission Impossible» του Αμερικανού Ντε Πάλμα, η άλλη είναι το «Twister» του Ολλανδού ντε Μποντ. Για το πρώτο τα ξέρετε όλα, κρατάει χρόνια αυτή η κολώνια, για το δεύτερο όμως αχνές μνήμες αναδεύονται. Δεν ήταν κακό, δεν ήταν και «Ημέρα Ανεξαρτησίας», ΤΟ blockbuster της χρονιάς εκείνης και μια ταινία που θα όριζε εκείνα τα χρόνια. 

Το «Twister» λοιπόν, μια ταινία με τον Μπιλ Πάξτον και την προ-«As Good As It Gets» Έλεν Χαντ, θα κέρδιζε τότε το ασημένιο μετάλλιο των ταμείων. Απέφερε πρακτικά μισό δις - κι όμως - παρέμεινε ανάδελφο το κακόμοιρο τόσα χρόνια, ούτε ένα σικουελάκι να το συνοδεύει να το κάνει μυθικό. Ξεχάστηκε, για την ακρίβεια η βιομηχανία δεν ήθελε ούτε να ακούσει τόσα χρόνια, όταν ας πούμε η Έλεν Χαντ προσπάθησε πριν λίγα χρόνια να κάνει ένα pitch επαναφοράς του.

Τώρα όμως ήρθε η ώρα. Βέβαια από μια κατεύθυνση που σε έχει να ξύνεις το κεφάλι σου, αλλά ήρθε. Ο Λι Άιζακ Τσουνγκ (της φήμης του «Minari») σκηνοθετεί με σενάριο γραμμένο από τον Μαρκ Λ. Σμιθ («The Revenant», «Midnight Sky», Ινιάριτου και Κλούνεϊ σκηνοθετών, θυμίζω). Παίζουν οι Ντέζι Έντγκαρ-Τζόουνς, Γκλεν Πάουελ και Άντονι Ράμος με ημερομηνία εξόδου την 19η Ιουλίου, ανάμεσα δηλαδή στο άτιτλο των Σκάρλετ Γιόχανσον/Τσάνινγκ Τέιτουμ και το 3ο «Deadpool». Μαύρα τα μαντάτα για την σερενάτα, μακάρι να πέσουμε έξω.

Ιδού το τρέιλερ μιας ταινίας που στο καλό σενάριο, εκτός από ψηφιακό θέαμα θα έχει και κάτι να πει/θορυβήσει πάνω στην κλιματική επιδείνωση.