Αδιάφορα προς τον Αλμοδόβαρ τα Γκόγια

2012-02-20 12:59:41

Θρίαμβος του αστυνομικού θρίλερ «No Habra Paz Para Los Malvados» του Ενρίκε Ουρμπίθου

Σε μια βραδιά-θρίαμβο για το αστυνομικό θρίλερ «No Habra Paz Para Los Malvados» εξελίχθηκε η τελετή απονομής των βραβείων Γκόγια της Ισπανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Η ταινία του Ενρίκε Ουρμπίθου επικράτησε στις κατηγορίες της Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Σεναρίου, Μοντάζ, Ήχου, ενώ ο πρωταγωνιστής Χοσέ Κορονάδο τιμήθηκε για την ερμηνεία του με το βραβείο Α’ Ανδρικού Ρόλου. Η ταινία έχει ως πρωταγωνιστή έναν αλκοολικό αστυνομικό, ο οποίος προσπαθεί να βγάλει από τη μέση τον μοναδικό αυτόπτη μάρτυρα των τριών φόνων που ο πρώτος διέπραξε μεθυσμένος.

Τα Γκόγια συνέχισαν την δύσκολη σχέση τους με τον Πέδρο Αλμοδόβαρ, ο οποίος είδε το «Δέρμα που Κατοικώ» να χάνει σε όλες τις σημαντικές κατηγορίες εκτός από αυτή του Α’ Γυναικείου Ρόλου, που κέρδισε επάξια η εξαιρετική Έλενα Ανάγια, και του Β’ Ανδρικού, που κέρδισε ο Γιαν Κορνέτ. Η ταινία επίσης ξεχώρισε στις κατηγορίες Μουσικής και Μακιγιάζ.

Το «Blackthorn» του Ματέο Χιλ, ένα γουέστερν με τους Σαμ Σέπαρντ, Εντουάρντο Νοριέγκα και τον Στίβεν Ρία, ήταν η τρίτη ταινία που ξεχώρισε μεταξύ άλλων για την Διεύθυνση Φωτογραφίας, τον Σχεδιασμό Παραγωγής, την Καλλιτεχνική Διεύθυνση και τα Κοστούμια.

Καλύτερη νέα ηθοποιός ανακηρύχτηκε η Μαρία Λεόν για το πολεμικό δράμα «La Voz Dormida», που επίσης τιμήθηκε με τα βραβεία για Καλύτερο Τραγούδι και Β’ Γυναικείας Ερμηνείας για την Άνα Γουάγκενερ.

Τέλος, οι Ισπανοί βράβευσαν ως καλύτερη ευρωπαϊκή ταινία – ποιο άλλο; - το «The Artist» του Μισέλ Χαζαναβίσιους, το πλέον μεγαλύτερο οσκαρικό φαβορί.

Χ.Λ.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ