Ακόμη ένα βραβείο για την «Επιχείρηση: Argo»

2013-02-18 09:33:35
Από τη Χριστίνα Λιάπη

Έξι μέρες πριν την μεγαλύτερη βραδιά της κινηματογραφικής βιομηχανίας, την τελετή απονομή των Όσκαρ, και το «Επιχείρηση: Argo» συνεχίζει ακάθεκτο την επιτυχημένη του πορεία, προσθέτοντας το βραβείο της Ένωσης Σεναριογράφων στη συλλογή του.

Έξι μέρες πριν την μεγαλύτερη βραδιά της κινηματογραφικής βιομηχανίας, την τελετή απονομή των Όσκαρ, και το «Επιχείρηση: Argo» συνεχίζει ακάθεκτο την επιτυχημένη του πορεία, προσθέτοντας το βραβείο της Ένωσης Σεναριογράφων στη συλλογή του, μετά τις διακρίσεις από τις αντίστοιχες Ενώσεις Παραγωγών, Ηθοποιών και Σκηνοθετών, καθώς και τα βραβεία BAFTA λίγες μέρες πριν.

Ο Κρις Τέριο, σεναριογράφος του «Argo», επικράτησε των μεγάλων του αντιπάλων, Τόνι Κούσνερ («Λίνκολν») και Ντέιβιντ Ο'Ράσελ («Οδηγός Αισιοδοξίας»), στην κατηγορία διασκευασμένου σεναρίου, και είναι πλέον, όπως άλλωστε και η ταινία, το μεγάλο φαβορί στην κατηγορία του για τα Όσκαρ.

Στην κατηγορία πρωτότυπου σεναρίου βραβεύτηκε ο Μαρκ Μπολ για το «Zero Dark Thirty», μια νίκη που αυξάνει μεν και τις δικές του πιθανότητες αλλά δεν είναι και ιδιαίτερα ενδεικτική, δεδομένου ότι ο Κουέντιν Ταραντίνο («Django ο Τιμωρός») και ο Μίκαελ Χάνεκε («Αγάπη») δεν ήταν υποψήφιοι της Ένωσης αλλά διεκδικούν με αξιώσεις το Όσκαρ.

Στην κατηγορία ντοκιμαντέρ ξεχώρισε το απόλυτο φαβορί της χρονιάς, «Searching For Sugar Man» (το θυμάστε ως τη δική μας Χρυσή Αθηνά Μουσική και Φιλμ, στις περσινές ΝΥΧΤΕΣΠ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ COSMOTE), ενώ στις τηλεοπτικές κατηγορίες βραβεύτηκαν τα «Breaking Bad», «Mad Men», «Girls» και «Louie».

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ