Bad Boys for Life - ταινιες , παιζονται τωρα || cinemagazine.gr

Bad Boys for Life

Bad Boys for Life

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

2020
    ΠΑΡΑΓΩΓΗ:ΗΠΑ/Μεξικό
    ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Αμπίντ Ελ Αρμπί, Μπιλάλ Φαλάχ
    ΣΕΝΑΡΙΟ: Τζο Κάρναχαν, Πίτερ Κρεγκ, Κρις Μπρέμνερ
    ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Γουίλ Σμιθ, Μάρτιν Λόρενς, Πάολα Νούνιεζ, Βανέσα Χάτζενς
    ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:Ρόμπρεχτ Χέιβαρτ
    ΜΟΥΣΙΚΗ: Λορν Μπάλφι
    ΔΙΑΡΚΕΙΑ:123'
    ΔΙΑΝΟΜΗ: Feelgood Entertainment
    Bad Boys for Life

Τα άλλοτε κακά παιδιά προσπαθούν να αποδείξουν ότι δεν είναι κουρασμένα παλικάρια σε μια προσπάθεια επιστροφής στις καλές εποχές των 90s, με προβλήματα χημείας και buddyness αλλά και μπόλικη δράση για τους λάτρεις του είδους.

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Πέρασαν αρκετά χρόνια από τότε που ήταν cool να κυκλοφορείς στο δρόμο τραγουδώντας «Bad boys, bad boys whatcha gonna do, whatcha gonna do when they come for you», την επιτυχία των Inner Circle που δεν έγινε τόσο γνωστή στην εποχή που πρωτοβγήκε όσο όταν επανακυκλοφόρησε στις ΗΠΑ και συνδέθηκε με τα κινηματογραφικά «Bad Boys». Η ταινία που έβαλε στον κινηματογραφικό χώρο τον Μάικλ Μπέι πριν αυτός μεταφέρει τη φασαρία του σε ακριβότερα blockbusters, ανέβασε τις μετοχές των 2 πρωταγωνιστών της, έφερε μια συνέχεια το 2003 και πλέον αναγνωρίζεται για τη σημασία της στα αστυνομικά buddy movies, είδος που σταδιακά εξαφανίζεται από τον χώρο.

Το τρίτο φιλμ των παιδιών που είναι πλέον μεσήλικες έμοιαζε με ρίσκο λόγω των συνεχόμενων αστοχιών στο box office του Γουίλ Σμιθ αλλά και της πρόωρης συνταξιοδότησης του Μάρτιν Λόρενς που κάνει πλέον σποραδικές εμφανίσεις στο σινεμά. Σαν αστείο που ενώνει το φιλμ με την πραγματικότητα, ο ατσαλάκωτος χαρακτήρας του Σμιθ προσπαθεί να παραμείνει στην πρώτη γραμμή του αστυνομικού σώματος, την ώρα που ο αντίστοιχος του Λόρενς θέλει να ακούει για αστυνομία μόνο στις ειδήσεις της τηλεόρασής του, στον καναπέ που σκοπεύει να ξοδέψει τα επόμενα χρόνια του. Μια ιστορία από το παρελθόν αλλάζει τα σχέδια και των δύο και κάπως έτσι ξεκινά η περιπέτεια. 

Οι Βέλγοι Αντίλ ελ Αρμπί και Μπιλάλ Φαλάχ που εδώ και μια δεκαετία κάνουν ταινίες στην πατρίδα τους (υπογράφουν ως Αντίλ & Μπιλάλ), μελετούν τον σύγχρονο υπόκοσμο με τους κώδικές του και το πέρασμα στις ΗΠΑ τους βρίσκει σε γνώριμο πεδίο. Έχοντας δει και ξαναδεί μάλλον τις 2 προηγούμενες ταινίες, τιμούν αρκετά τα slow motion του Μπέι και παράλληλα στήνουν μια βίαιη περιπέτεια που βασίζεται από την αρχή σε μια τραβηγμένη ιστορία. Και ενώ μπορούν να διαχειριστούν το κομμάτι της δράσης, εκεί που το χάνουν είναι στο buddyness του buddy movie, καθώς ο εμφανώς καταπονημένος Λόρενς δυσκολεύεται να στηρίξει ακόμη και τον καταπονημένο χαρακτήρα του και οι πολλές αμήχανες σκηνές των πρωταγωνιστών βασίζονται σε κλισέ γύρω από την οικογένεια, την ασφάλεια και τη φιλία. Με τη χημεία λοιπόν που είχαν κάποτε οι δύο να αποτελεί πλέον πρόβλημα, η νέα ομάδα που τους στηρίζει έχει τις στιγμές της, περισσότερο όμως συστήνεται σαν σύνολο χαρακτήρων που αν θέλουμε να γνωρίσουμε καλύτερα θα πρέπει να ζητήσουμε spin-off, κάτι για το οποίο μπορεί να φροντίσει το ανοιχτό φινάλε. Τα «Κακά Παιδιά» όμως θα είναι καλό να αφήσουν τις υποσχέσεις «for life» και να αναζητήσουν νέα πράγματα στην καριέρα τους, παρά να συντηρούν ένα franchise του οποίου η μπογιά έχει περάσει. 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Bad Boys for Life
  • Bad Boys for Life