Ένα Όμορφο Αγόρι - ταινιες , παιζονται τωρα || cinemagazine.gr

Ένα Όμορφο Αγόρι

Beautiful Boy

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

2018
    ΠΑΡΑΓΩΓΗ: ΗΠΑ
    ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Φέλιξ Βαν Γκρένιγκεν
    ΣΕΝΑΡΙΟ: Φέλιξ Βαν Γκρένιγκεν, Λουκ Ντέιβις
    ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Στιβ ΚΑρέλ, Τιμοτέ Σαλαμέ, Μόρα Τίρνεϊ, Τίμοθι Χάτον
    ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Ρούμπεν Ίμπενς
    ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 120'
    ΔΙΑΝΟΜΗ: Seven
    Ένα Όμορφο Αγόρι

Ένα «Όμορφο Αγόρι» εθισμένο στα ναρκωτικά και δυο ηθοποιοί «εθισμένοι» στις καλές ερμηνείες.

Από τον Πάνο Γκένα

Βασισμένη στα απομνημονεύματα του δημοσιογράφου Ντέιβιντ Σεφ («Beautiful Boy») και του γιου του Νικ («Tweak»), η ταινία του Φέλιξ Βαν Γκρόνινγκεν «Ένα Όμορφο Αγόρι» είναι ένα οικογενειακό δράμα που χρονογραφεί την προσπάθεια ενός πατέρα να βοηθήσει τον γιο του να απεξαρτηθεί από τα ναρκωτικά και τον αγώνα ενός νέου να ξεφύγει από μία σισύφεια καθημερινότητα.

Η υπογραφή του Φέλιξ Βαν Γκρόνινγκεν δεν είναι τυχαία. Πριν από έξι χρόνια στα «Ραγισμένα Όνειρα» («The Broken Circle Breakdown», 2012) είχε κάνει την έκπληξη με τη σπαρακτική ιστορία ενός ερωτευμένου ζευγαριού με κοινό πάθος για τη bluegrass μουσική, που απομακρύνεται όταν το παιδί τους αρρωσταίνει βαριά. Ο Γκρόνινγκεν τότε είχε κερδίσει το βραβείο LUX, έφτασε στις υποψηφιότητες Ξενόγλωσσου Όσκαρ (το έχασε από την «Τέλεια Ομορφιά» του Σορεντίνο) και διεκδίκησε έξι βραβεία της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου (κερδίζοντας την Καλύτερη Γυναικεία Ερμηνεία για τη Βέρλε Μπέτενς). Αποδεδειγμένα, λοιπόν, μπορεί να μεταφράσει ένα τυπικό μελόδραμα σε ταινία απίστευτης συγκινησιακής φόρτισης. 

Το «Ένα Όμορφο Αγόρι» προοικονομεί ήδη λόγω θέματος μία αντίστοιχη εμπειρία με τα «Ραγισμένα Όνειρα». Άφατη αγάπη, χωρισμένη οικογένεια, ειλικρινές προθέσεις, μάταια όνειρα. Ο Γκρόνινγκεν παρατηρεί τους δυο άξονες του σεναρίου, πατέρα-γιο, πιστοποιεί με flashback από το παρελθόν τη δυνατή τους σχέση και περιγράφει κοφτά τη σκληρή πραγματικότητα. Ακόμα κι όταν ο εθισμός στα ναρκωτικά αλλοιώνει σε τέτοιο βαθμό την προσωπικότητα, τους οικογενειακούς δεσμούς και οδηγεί σε μία κατάσταση πένθους για έναν ζωντανό άνθρωπο. Απλά μέσα στην αξιοσημείωτη και ειλικρινέστατη παρουσίαση του προβλήματος, που κατα συνθήκη έχει διαστάσεις επιδημίας, το σενάριο αναλώνεται σε μία επανάληψη συγκρούσεων που σταδιακά ακολουθεί το μοτίβο «κρίση - αντιμετώπιση - ηρεμία - κρίση».

Μετά την περσινή επιτυχία του «Να με Φωνάζεις με τ' Όνομά σου», που τον έφτασε μέχρι το Όσκαρ Α’ Αντρικού, ο Τιμοτέ Σαλαμέ βυθίζεται γενναιόδωρα στο πορτρέτο ενός νεαρού που οδηγείται σε αδιέξοδο (τα Όσκαρ τον παρέκαμψαν, αλλά η ερμηνεία του συγκέντρωσε αρκετές υποψηφιότητες Β’ Αντρικού σε BAFTA, Χρυσές Σφαίρες, Ενώσεις Κριτικών) και σε πλήρη αρμονία υποστηρίζει και υποστηρίζεται από τη μετρημένη, συγκινητική παρουσία του Στιβ Καρέλ στο ρόλο του πατέρα. Η ερμηνευτική ισορροπία τους άλλωστε είναι αυτή που δεσμεύει συναισθηματικά τον θεατή, προσφέρει αυθεντικότητα και αποδεικνύεται ο σημαντικότερος λόγος για να παρακολουθήσετε το «Ένα Όμορφο Αγόρι».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Ένα Όμορφο Αγόρι
  • Ένα Όμορφο Αγόρι