Bloodshot - ταινιες , παιζονται τωρα || cinemagazine.gr

Bloodshot

Bloodshot

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

2020
    ΠΑΡΑΓΩΓΗ: ΗΠΑ, Κίνα
    ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Ντέιβ Γουίλσον
    ΣΕΝΑΡΙΟ: Τζεφ Γουάντλοου, Έρικ Χάσερερ
    ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Βιν Ντίζελ, Εϊζα Γκονζάλεζ, Γιοχάνες Χαουκούρ Γιοχάνεσον, Σαμ Χιούγκαν, Τόμπι Κεμπέλ
    ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Ζακ Ζουφρέ
    ΜΟΥΣΙΚΗ: Στιβ Γιαμπλόνσκι
    ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 109'
    ΔΙΑΝΟΜΗ: Feelgood
    Bloodshot

Θύμα του κορονοϊού, καθώς είχε προγραμματιστεί να βγει σε όλο τον πλανήτη τις μέρες που σιγά σιγά έκλειναν τα πάντα, η προσπάθεια του Βιν Ντίζελ για κάτι καινούργιο δύσκολα θα συγκινούσε ακόμη και τους οπαδούς του, βασισμένη σε μια απλοϊκή ιστορία εκδίκησης και ακατάσχετους πυροβολισμούς.

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Το «Bloodshot» θα έβγαινε στην Ελλάδα την ημέρα που ανακοινώθηκε το κλείσιμο των κινηματογράφων, ενώ η παραγωγή ανέβαλε κακήν κακώς τα όποια events θα τη στήριζαν σε όλο τον κόσμο, δέχθηκε τη μοίρα της και πιθανότατα να βρήκε και μια καλή δικαιολογία για τα χρήματα που δεν ήρθαν πίσω ποτέ χωρίς να τα ρίξει στο περιεχόμενο. Το οποίο στην προκειμένη είναι τετριμμένο και στηρίζεται στις αμφίβολες ερμηνευτικές ικανότητες του Βιν Ντίζελ, ο οποίος αφού είδε ότι το κοινό πιθανά να γουστάρει περισσότερο τη fun πλευρά του πράγματος στα «Fast and Furious» (τον Ντουέιν Τζόνσον δηλαδή), μετατρέπεται σε κάτι σαν Robocop, με διάφορες πλάνες πίσω από την κατασκευή του να συντηρούν ένα υποτυπώδες δράμα. 

Ακόμη όμως και αν δεν υπάρχουν σοβαρές απαιτήσεις από το δραματικό στοιχείο, το πρόβλημα της ταινίας είναι η αλόγιστη χρήση της δράσης, στυλιζαρισμένης ως ένα σημείο και σεισμικής όσο περνά η ώρα. Ο σκηνοθέτης Ντέιβ Γουίλσον προδίδει το παρελθόν του στην ανάπτυξη video games και τα ειδικά εφέ και από ένα σημείο και έπειτα κάνει επίδειξη δυνατοτήτων, αμετροεπώς και δυστυχώς δίχως την αίσθηση του χιούμορ σε αυτή που θα μπορούσε να απενοχοποιήσει τα πράγματα - όπως συμβαίνει στα «John Wick» για παράδειγμα. Σε αυτά βέβαια καταλαβαίνει και ο Κιάνου Ριβς το όριο της πλάκας και του cult στοιχείου, ενώ εδώ ο Ντίζελ είναι σοβαροφανής μέχρι τελευταίας σφαίρας, βιτρίνα ενός πομπώδους και φιγουρατζίδικου project που δύσκολα θα συνεχιστεί. 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Bloodshot
  • Bloodshot