Σαν το Σκύλο με τη Γάτα 3 - ταινιες , παιζονται τωρα || cinemagazine.gr

Σαν το Σκύλο με τη Γάτα 3

Cats & Dogs 3

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

2020
    ΠΑΡΑΓΩΓΗ: ΗΠΑ
    ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ:Σον ΜακΝαμάρα
    ΣΕΝΑΡΙΟ: Σκοτ Μπίντλεϊ
    ΦΩΝΕΣ: Δημήτρης Μακαλιάς, Πηνελόπη Σκαλκώτου, Φοίβος Ριμένας, Έλενα Δελακούρα
    ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Άνταμ Σλιβίνσκι
    ΜΟΥΣΙΚΗ: Τζον Κόντα
    ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 84'
    ΔΙΑΝΟΜΗ: Tanweer
    Σαν το Σκύλο με τη Γάτα 3

Τρίτο φιλμ ενός franchise που ξεκίνησε το 2001, με ελάχιστο κόπο σε πλοκή και χαρακτήρες και μοναδική έννοια τα CGI για όσο πιο αληθοφανείς τσακωμούς ανάμεσα στα κατοικίδια. 

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Με δυο ταινίες που είχαν μεγάλη απόσταση μεταξύ τους, το 2001 και 2010, η σειρά περιπετειών «Cats & Dogs» έμοιαζε να είχε κλείσει σύντομα τον κύκλο της καθώς από την αρχή βασίστηκε σε μια αστεία ιδέα που δεν μπόρεσε να υλοποιήσει σε κάτι απολαυστικότερο. Το σενάριο βασίζονταν στην παραδοχή ότι οι γάτες και οι σκύλοι είναι πολύ πιο έξυπνοι από όσο νομίζουμε, παριστάνουν τα ζώα συντροφιάς σε μας ενώ στην πραγματικότητα καθοδηγούνται από hi-tech κατασκόπους με σκοπό την κυριαρχία του ενός από τα δύο είδη στον πλανήτη. Ο πόλεμος αυτός έχει ολοκληρωθεί με μια ειρηνική συμφωνία που έχει κάνει τη ζωή στον πλανήτη πιο ομαλή και η οποία ελέγχεται από τοποτηρητές ώστε να μην παραβιάζονται οι όροι της. 

Δέκα χρόνια μετά το δεύτερο φιλμ είναι εμφανές πως δεν υπάρχει κάποια όρεξη για ανανέωση ιδεών και το βασικό κίνητρο είναι η βελτίωση των CGI που μπορεί να κάνει πιο ελκυστικό το θέαμα για τις μικρότερες ηλικίες. Αυτό συμβαίνει όντως, με την ιστορία και την  εξέλιξή της να παραπέμπουν σε μεσημεριανό θέαμα παιδικού τηλεοπτικού καναλιού και τα κατοικίδια να παλεύουν με αστείες φάτσες και άλλα πιο άγρια ζώα ώστε να κρατήσουν το ενδιαφέρον. Το θέμα πάντως την διπλής ζωής των ζώων κάλυψε πολύ καλύτερα το «Secret Life of Pets», με πολύ πιο ενδιαφέροντες χαρακτήρες και χιούμορ που ικανοποιεί μέχρι και ενήλικες, οι οποίοι μάλλον θα υποφέρουν εδώ σε ένα project σχεδόν αποκλειστικά για παιδιά δημοτικού που γίνεται με την ελπίδα ότι αυτά μπορούν να ανακαλύψουν και τα 2 προηγούμενα φιλμ στη συνέχεια. 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Σαν το Σκύλο με τη Γάτα 3
  • Σαν το Σκύλο με τη Γάτα 3