Deepwater Horizon - ταινιες , παιζονται τωρα || cinemagazine.gr

Deepwater Horizon

Deepwater Horizon

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

2016
    ΠΑΡΑΓΩΓΗ:ΗΠΑ
    ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Πίτερ Μπεργκ
    ΣΕΝΑΡΙΟ: Μάθιου Μάικλ Κάρναχαν, Μάθιου Σαντ
    ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Μαρκ Γουόλμπεργκ, Κέιτ Χάντσον, Ντίλαν Ο' Μπράιεν, Κερτ Ράσελ, Τζίνα Ροντρίγκεζ, Τζον Μάλκοβιτς
    ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Ενρίκε Τσέντιακ
    ΜΟΥΣΙΚΗ: Στιβ Ζαμπλόνσκι
    ΜΟΝΤΑΖ: Γκάμπριελ Φλέμινγκ, Κόλμπι Πάρκερ Τζ.
    ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 107’
    ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑ: Άνω των 15
    ΔΙΑΝΟΜΗ: Odeon
    Deepwater Horizon

Στις 20 Απριλίου του 2010, μία από τις μεγαλύτερες καταστροφές που έχει προκαλέσει ο άνθρωπος, συνέβη στην πλατφόρμα άντλησης πετρελαίου Deepwater Horizon στον Κόλπο του Μεξικό. Η ιστορία, σε σκηνοθεσία του Πίτερ Μπεργκ («Μόνος Επιζών»), είναι ένας φόρος τιμής στους γενναίους άνδρες και γυναίκες, ο ηρωισμός των οποίων έμελλε να σώσει πολλά μέλη του πληρώματος και ν’ αλλάξει τις ζωές όλων, για πάντα.

Από τον Ρόμπυ Εκσιέλ

Ο Πίτερ Μπεργκ, σκηνοθέτης ηρωικών περιπετειών όπως «Ναυμαχία» ή «Ο μόνος επιζών», αποπειράται εδώ μια όσο το δυνατόν ρεαλιστικότερη δραματοποίηση του ανθρωπιστικού, οικολογικού και εταιρικού σκανδάλου BP, μεταφέροντας στην οθόνη το χρονικό της πολύνεκρης καταστροφής μιας πλατφόρμας εξόρυξης πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού από διαρροή μεθανίου σε σπασμένους αγωγούς, στις 20 Απριλίου του 2010.

Πράγματι, με τα τραχιά κοντινά της πλάνα, την αληθοφάνεια των κατασκευασμένων ντεκόρ και τον περιορισμό των ψηφιακών εφέ στο μίνιμουμ, η ακριβή ταινία του θέλει διαρκώς να εκπέμπει την αίσθηση του ντοκουμέντου χωρίς να σου αποσπά την προσοχή από το φιλμικό υπερθέαμα καταστροφής. Αποτυγχάνει όμως και στα δύο. Οι εικόνες –και το σασπένς- συνθλίβονται από το υστερικό μοντάζ, οι τρεις χαρακτήρες που μικρογραφούν το χρονικό παραμένουν σχήματα μέχρι τέλους, ενώ η ντουντούκα του προσωπικού ηρωισμού παρακάμπτει κατά δεκάδες ναυτικά μίλια τις σειρήνες συναγερμού για την εγκληματική ανευθυνότητα των μουράτων πολυεθνικών.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Deepwater Horizon
  • Deepwater Horizon