Το Πρόβλημά μου Είσαι Εσύ! - ταινιες , παιζονται τωρα || cinemagazine.gr

Το Πρόβλημά μου Είσαι Εσύ!

En liberté!

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

2018
    ΠΑΡΑΓΩΓΗ:Γαλλία
    ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ:Πιέρ Σαλβαντορί
    ΣΕΝΑΡΙΟ:Πιερ Σαλβαντορί, Μπενουά Γκραφέν
    ΗΘΟΠΟΙΟΙ:Αντέλ Ενέλ, Πίο Μαρμάι, Νταμιέν Μπονάρντ
    ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:Ζιλιέν Πουπάρντ
    ΜΟΥΣΙΚΗ:Καμίλ Μπαζμπάζ
    ΔΙΑΡΚΕΙΑ:108'
    ΔΙΑΝΟΜΗ:Spentzos Film
    Το Πρόβλημά μου Είσαι Εσύ!

Screwball αστυνομική κωμωδία με αταίριαστη πρωταγωνίστρια, ανεκμετάλλευτη Οντρέ Τοτού και επαναλαμβανόμενες ανέμπνευστες κωμικές εκρήξεις οργής.

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Ένας αστυνομικός μπαίνει αποφασισμένος σε ένα σπίτι με σκοπό να ανακόψει μια παράνομη επιχείρηση και πέφτει μαχόμενος με πάθος ως το τέλος. Αυτή την ιστορία ακούει τα βράδια πριν κοιμηθεί ο γιος του, η μητέρα του οποίου αποφασίζει να του μεταδώσει τα ιδανικά που πίστευε ότι πρέσβευε ο σύζυγός της. Στην πορεία θα δούμε πολλές φορές αυτή την αποστολή, ως εύρημα για το πως αλλάζει σταδιακά η γνώμη της για αυτόν, όταν μαθαίνει με έκπληξη ότι ήταν διεφθαρμένος και φρόντιζε να το κρύψει καλά.

Με την Αντέλ Ενέλ, πρωταγωνίστρια στο «Άγνωστο Κορίτσι» των αδερφών Νταρντέν να προσπαθεί ανεπιτυχώς να βρει ρυθμό σε μια κωμωδία εντελώς έξω από τα νερά της, η ηρωίδα σοκάρεται όταν αντιλαμβάνεται ότι το ακριβό σπίτι που ζουν είναι γεμάτο πανάκριβα κλοπιμαία (μας πως δεν το αντιλήφθηκε τόσο καιρό κύριε σεναριογράφε;) και ξεκινά να αναζητήσει την τύχη ενός αθώου που βρέθηκε στη φυλακή εξαιτίας του συζύγου της. Ο αθώος αποφυλακίζεται, είναι πια οργισμένος και έτοιμος να συμμετέχει σε εγκλήματα, έχει ως σύντροφο την Οντρέ Τοτού που περιφέρεται ανεκμετάλλευτη από τον σκηνοθέτη, και η πρωταγωνίστρια προσπαθεί να τον φέρει στον ίσιο δρόμο.

Οι δυο αυτές υποπλοκές δε δένουν ποτέ και αυτό που παρακολουθούμε είναι κυρίως μια συρραφή κωμικών σκηνών που δεν ξεπερνούν το καλύτερο «αστείο» της ταινίας, το εύρημα δηλαδή της ιστορίας που ακούει ο γιος. Ο Πιερ Σαλβαντορί, που επέστρεψε στις βάσεις του (στην καθαρόαιμη κωμωδία δηλαδή) μοιάζει και αυτός εκτός ρυθμού και από τη στιγμή που και η Ενέλ φαίνεται να πλήττει με την κωμωδία που επέλεξε, το όλο εγχείρημα κινείται δίχως ιδιαίτερες εμπνεύσεις ως το τέλος. 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Το Πρόβλημά μου Είσαι Εσύ!
  • Το Πρόβλημά μου Είσαι Εσύ!