Κάνε Παιδιά να Δεις Καλό - ταινιες , παιζονται τωρα || cinemagazine.gr

Κάνε Παιδιά να Δεις Καλό

Figli

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

2020
    ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Ιταλία
    ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Τζουζέπε Μπονίτο
    ΣΕΝΑΡΙΟ: Ματία Τόρε
    ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Βαλέριο Μασταντρέα, Πάολα Κορτελέζι, Στέφανο Φρέζι
    ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Ρομπέρτο Φόρτσα
    ΜΟΥΣΙΚΗ: Τζιουλιάνο Ταβιάνι, Καρμέλο Τράβια
    ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 97'
    ΔΙΑΝΟΜΗ: Danaos Films
    Κάνε Παιδιά να Δεις Καλό

Καταγραφή των δυσκολιών της σύγχρονης οικογένειας, με αφορμή τον ερχομό του δεύτερου παιδιού στη ζωή ενός ζευγαριού, που γλυκοκοιτάζει από απόσταση την παράδοση της ιταλικής λαϊκής κωμωδίας.

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

«Ένα συν ένα παιδί μας κάνουν έντεκα» λέει στην αρχή το πρωταγωνιστικό ζευγάρι συνοψίζοντας σε μια λαϊκή παροιμία της περιοχής τους φόβους του για τον ερχομό του τέταρτου μέλους της οικογένειας. Όντως, λίγους μήνες μετά η χαλαρή τριάδα που αποτελούσε ένα ήρεμο σπιτικό μετατρέπεται σε ηφαίστειο από τις αϋπνίες, το μόνιμο κλάμα του βρέφους, οι διπλές υποχρεώσεις στο πρόγραμμα της ημέρας και οι αλληλοκατηγορίες των δύο γονιών για το ποιος προσπαθεί περισσότερο και λιγότερο. 

Ο Τζουζέπε Μπονίτο κάνει μια απλή (και συχνά απλοϊκή) καταγραφή των δυσκολιών που έχει μια σύγχρονη οικογένεια, ποντάροντας στην καλή καρδιά των ηρώων του και τις σουρεαλιστικές πινελιές με τις οποίες εμπλουτίζει το σενάριό του. Η πρώτη εξασφαλίζει την επιστροφή στο πολεμικό πεδίο του σπιτιού παρά τις συνεχείς τάσεις φυγής που έχουν και οι δυο, ενώ το χιούμορ γίνεται απαραίτητο καθώς από ένα σημείο και έπειτα η αφήγηση καταλήγει σε κύκλους που μπορούν να ανοίξουν μόνο με αστειάκια. Αυτά πηγάζουν από μια χοάνη σύγχρονης σάτιρας, όχι μόνο της οικογένειας αλλά και του ιταλικού δημόσιου συστήματος, των επαγγελματικών επιλογών και τη σύγκρουση παλιάς και νέας γενιάς, σε στιγμές είναι διασκεδαστικά αλλά στο σύνολό τους σερβίρουν μια ταινία που ξεχνιέται σχετικά άμεσα. 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Κάνε Παιδιά να Δεις Καλό
  • Κάνε Παιδιά να Δεις Καλό