John Wick: Κεφάλαιο 3 - ταινιες , παιζονται τωρα || cinemagazine.gr

John Wick: Κεφάλαιο 3

John Wick: Chapter 3 - Parabellum

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

2019
    ΠΑΡΑΓΩΓΗ: ΗΠΑ
    ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Τσαντ Σταχέλσκι
    ΣΕΝΑΡΙΟ: Ντέρεκ Κόλσταντ, Σέι Χάτεν, Κρις Κόλινς, Μαρκ Έϊμπραμς
    ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Κιάνου Ρίβς, Λόρενς Φίσμπερν, Χάλε Μπέρι, Ίαν ΜακΣέιν, Μάρκ Ντακάσκος, Αντζέλικα Χιούστον
    ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Νταν Λόστσεν
    ΜΟΥΣΙΚΗ:Τάιλερ Μπέιτς, Τζόελ, Τζ. Ρίτσαρντ
    ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 130'
    ΔΙΑΝΟΜΗ: Spentzos
    John Wick: Κεφάλαιο 3

Τρίτη και καλύτερη περιπέτεια για τον ατσαλάκωτο και λιγομίλητο ήρωα του Κιάνου Ριβς, με σκηνές που πηγάζουν από μια ανεξάντλητη δεξαμενή ιδεών και μετατρέπουν ένα υπό άλλες συνθήκες εντελώς αδιάφορο story σε κόσμημα του σινεμά δράσης.

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Ένας άνδρας μαζί με τον σκύλο του τρέχουν σε μια βροχερή νυχτερινή Νέα Υόρκη βγαλμένη από κόμικ. Ο Τζον Γουίκ έχει παραβεί τον απαράβατο κανόνα της μαφίας, σκοτώνοντας κάποιον στον ιερό χώρο του ξενοδοχείου Continental, και όσο φίλος και αν είναι με τον διαχειριστή του, οι κανόνες είναι κανόνες. Δε χρειάζονται πολλές λεπτομέρειες για τη μοιραία παράβαση, όπως και για πολλά άλλα πράγματα σε σχέση με το παρελθόν του ήρωα. Μόνο το βασικό κίνητρο για ότι συμβαίνει και αμέσως μετά δράση. Ασταμάτητη και πολυποίκιλη.

Το franchise του «John Wick» θυμίζει αρκετά πλέον αυτό του «The Fast and the Furious» που χρειάστηκε μερικές ταινίες μέχρι να πατήσει μεταφορικά γκάζι. Ο ήρωας του Κιάνου Ριβς δεν ήθελε τόσες πολλές, όμως πετυχαίνει κάτι σπάνιο ως τώρα στις 3 ταινίες με το όνομά του, να είναι κάθε συνέχεια καλύτερη από το προηγούμενο φιλμ. Ίσως γιατί το πρώτο «John Wick» πέτυχε αναπάντεχα, πολύ πιθανό γιατί στο δεύτερο φιλμ άλλαξε ο σκηνοθέτης αφού ο Τσαντ Σταχέλσκι φαίνεται να έχει ακόμη πολλές ιδέες. Ο Σταχέλσκι ξεκίνησε ως stunt, έχει λάβει μέρος σε πολλές επικίνδυνες σκηνές και αντιλαμβάνεται κάθε set όπου θα στηθεί μια νέα σκηνή δράσης ως μια καινούρια πρόκληση. Η επιτυχία του τρίτου «John Wick» λοιπόν έγκειται σε αυτή τη λεπτομέρεια, μια συνολική δημιουργική προσπάθεια για μια ταινία στην οποία υπάρχει ένα σύνολο πεδίων δράσης όπου ο στόχος είναι να γυρίζονται με τρόπους που δε θυμίζουν κάτι που έχει γίνει ήδη αρκετές φορές. 

Σαν μια ωδή σε κάθε stunt που έχει παραδώσει το κορμί του για χάρη της απόλαυσης του θεατή, ο Σταχέλσκι ξεκινά (όπως και στο δεύτερο φιλμ) με ένα κλείσιμο του ματιού στον Μπάστερ Κίτον, σαν τον πιονέρο του επαγγέλματος, ως τον χιλιοταλαιπωρημένο και λιγομίλητο Ριβς που βρήκε στον ατσαλάκωτο χαρακτήρα του Γουίκ την κατάλληλη ευκαιρία για μια νέα καριέρα. Το όλο team βρίσκεται σε μεγάλη φόρμα, μετατρέποντας ένα μονοδιάστατο και υπό άλλες συνθήκες εντελώς αδιάφορο story σε ένα κόσμημα του σινεμά δράσης, γι’ αυτό και αφήνει την ιστορία να κυλήσει έτσι ώστε να χρειάζονται συνέχειες. Όσο υπάρχουν ακόμη ιδέες (και κέρδη), ο Τζον Γουίκ θα είναι όρθιος. 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • John Wick: Κεφάλαιο 3
  • John Wick: Κεφάλαιο 3