Οι Γάτες της Κωνσταντινούπολης

Kedi

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

2016
  ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Τουρκία/ΗΠΑ
  ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Σαΐντα Τορούν
  ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Αλπ Κορφάλι, Τσάρλι Βούπερμαν
  ΜΟΥΣΙΚΗ: Κίρα Φοντάνα
  ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 79'
  ΔΙΑΝΟΜΗ: Filmtrade
  <ARTICLE TITLE/>

Αγαπάτε τις γάτες; Δεν έχει καμία σημασία! Εφτά εντελώς διαφορετικές γάτες και οι άνθρωποι που έρχονται σε επαφή μαζί τους, σκιαγραφούν ένα πολύ διαφορετικό πορτρέτο της Πόλης. Επίσημη συμμετοχή 23ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας.

Από τον Θοδωρή Καραμανώλη

Ανέλπιστη καλλιτεχνική κι εισπρακτική επιτυχία, το ντοκιμαντέρ «Οι Γάτες της Κωνσταντινούπολης» της Σέιντα Τορούν παρουσιάζει συνεντεύξεις κατοίκων της Κωνσταντινούπολης, οι ζωές των οποίων άλλαξαν χάρη στα αγαπημένα τετράποδα. 

Αδιαμφισβήτητος πρωταγωνιστής της ταινίας είναι οι γάτες της που απασχολούν την οθόνη σε μακρόσυρτα μοντάζ ικανά να σε καταστήσουν αλλεργικό. Πότε υιοθετώντας την οπτική των τετράποδων που περπατούν στο δρόμο και πότε ανεβάζοντας την κάμερα ψηλά στον ουρανό, η πρωτοεμφανιζόμενη Σέιντα Τορούν πετυχαίνει ένα high end ραβασάκι για την πόλη που γεννήθηκε.

Το ενδιαφέρον για όσους δεν συγκινούνται από εναέρια πλάνα και «ροζ μυτούλες», οδηγούν εννέα βαθιά ανθρώπινες ιστορίες. Κάποιες θυμίζουν εξομολογήσεις και άλλες αφηγούνται μικρά αστικά θαύματα - για τα οποία επενέβη φυσικά μια γάτα. Τα παραπάνω στοιχεία συνθέτουν ένα φιλμικό αξιοπερίεργο που δικαιώθηκε στις αίθουσες με τον πιο εμφατικό τρόπο (λέγε με και κάποια εκατομμύρια δολάρια). Αφήστε λοιπόν τις αναστολές σας και γουργουρίστε στους νωχελικούς ρυθμούς της πιο ενοχικά απολαυστικής ταινίας για τα αγαπημένα τετράποδα. Μιάου!

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
 • Οι Γάτες της Κωνσταντινούπολης
 • Οι Γάτες της Κωνσταντινούπολης