Σον το Πρόβατο Ταινία: Φαρμαγεδών - ταινιες , παιζονται τωρα || cinemagazine.gr

Σον το Πρόβατο Ταινία: Φαρμαγεδών

A Shaun the Sheep Movie: Farmageddon

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

2019
    ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Η. Βασίλειο/Γαλλία/ΗΠΑ
    ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ:Γουίλ Μπέκερ, Ρίτσαρντ Φίλαν
    ΣΕΝΑΡΙΟ:Τζον Μπράουν, Μαρκ Μπέρτον
    ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:Τσαρλς Κόπινγκ
    ΜΟΥΣΙΚΗ:Τομ Χάουι
    ΔΙΑΡΚΕΙΑ:86'
    ΔΙΑΝΟΜΗ:Spentzos Film
    Σον το Πρόβατο Ταινία: Φαρμαγεδών

Μια μικρή γιορτή αναφορών στην pop επιστημονική φαντασία που λειτουργεί ως σταθεροποιητής στις φρενήρεις περιπέτειες του Σον και τις κάνει περισσότερο ελκυστικές στους συνοδούς των μικρών φίλων του. 

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Ένα συμπαθητικό πλασματάκι από άλλο πλανήτη, με αξιολάτρευτους ήχους και ταλέντο στη μίμηση βρίσκεται κατά λάθος στη φάρμα του Σον και των φίλων του, ξεκινώντας (μετά το σοκ) τη μεγάλη προσπάθεια για την επιστροφή στο σπίτι. Θα βρει ως σύμμαχο φυσικά τα ζώα της φάρμας, θα κινδυνεύσει από μια κατάσκοπο βγαλμένη από τους «Άντρες με τα Μαύρα» και θα γίνει κατά λάθος θέαμα στον «Φαρμαγεδών», ένα θεματικό πάρκο της πλάκας που χτίζει ο ιδιοκτήτης της φάρμας για να κλέψει τα χρήματα των γειτόνων του.

Όλο αυτό το μπρος-πίσω στους πλανήτες καταγράφεται με γρήγορο ρυθμό, με σημαντικές υποσημειώσεις. Την προσπάθεια των τεχνικών της Aardman να γεμίζουν ακόμη και τις εντελώς διαδικαστικές στιγμές με λεπτομέρειες εντός του κάδρου που σκοπό έχουν να το κάνουν πιο συναρπαστικό, αλλά και με τη ξεκάθαρη σινεφιλική διάθεση της ταινίας, ειδικά προς το παρελθόν της επιστημονικής φαντασίας. Όσοι μεγάλωσαν με «Ε.Τ.» και «Στενές Επαφές Τρίτου Τύπου» μπορεί και να δακρύσουν, όσοι αγαπούν το «2001» θα γελάσουν σίγουρα και ο κατάλογος μεγαλώνει ως το τέλος του φιλμ. Οι υποσημειώσεις αυτές είναι καθοριστικές για την εξέλιξη της ταινίας, την εξισώνουν στα μάτια των ενηλίκων ως πρόταση διασκέδασης που απευθύνεται στους ίδιους και όχι μόνο στα μικρά παιδιά που μπορεί να συνοδεύουν.

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Σον το Πρόβατο Ταινία: Φαρμαγεδών
  • Σον το Πρόβατο Ταινία: Φαρμαγεδών