Σύμμαχοι - ταινιες , παιζονται τωρα || cinemagazine.gr

Σύμμαχοι

Allied

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

2016
    ΠΑΡΑΓΩΓΗ: ΗΠΑ
    ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Ρόμπερτ Ζεμέκις
    ΣΕΝΑΡΙΟ: Στίβεν Νάιτ
    ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Μπραντ Πιτ, Μαριόν Κοτιγιάρ, Λίζι Καπλάν, Μάθιου Γκουντ, Τζάρεντ Χάρις
    ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Ντον Μπέρτζες
    ΜΟΥΣΙΚΗ: Άλαν Σιλβέστρι
    ΜΟΝΤΑΖ: Μικ Όντσλεϊ, Τζερεμάια Ο'Ντρίσκολ
    ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 124'
    ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑ: Άνω των 15
    ΔΙΑΝΟΜΗ: UIP
    Σύμμαχοι

1942. Ο Μαξ (Μπραντ Πιτ), ένας γαλλο-καναδός κατάσκοπος, ερωτεύεται και παντρεύεται την γαλλίδα Μαριάν (Μαριόν Κοτιγιάρ), μετά από μια αποστολή στην Καζαμπλάνκα. Στη συνέχεια ο Μαξ ειδοποιείται ότι πιθανώς η Μαριάν να είναι κατάσκοπος των Ναζί και αρχίζει να την ερευνά.

Από την Άντα Δαλιάκα

Το 1942, ένας Καναδός κατάσκοπος του βρετανικού στρατού καταφτάνει με αλεξίπτωτο στο Μαρόκο όπου έχει ραντεβού με μια Γαλλίδα αντιστασιακή, σύνδεσμο και υποτιθέμενη σύζυγό του, με την οποία οργανώνει τη δολοφονία του Γερμανού πρέσβη στην Καζαμπλάνκα. Το ψεύτικο ρομάντζο των δύο γίνεται δυνατός έρωτας και γάμος που κλονίζεται από μια αποκάλυψη...

Πολύς ο θόρυβος για τούτο το βασισμένο σε αληθινή ιστορία ρομαντικό δράμα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, με αφορμή την εξωσυζυγική σχέση των Μαριόν Κοτιγιάρ και Μπραντ Πιτ, η οποία αμφιβάλλουμε ότι υπήρξε έτσι όπως ψυχρά ποζάρουν οι δυο τους μέσα στα υπέροχα κοστούμια τους.

Απών ο πάντοτε ευρηματικός στο τεχνικό μέρος της σκηνοθεσίας Ρόμπερτ Ζέμεκις («Φόρεστ Γκαμπ»), διεκπαιρεώνει ανόρεκτα το σενάριο του Στίβεν Νάιτ («Επικίνδυνες υποσχέσεις») που στοχεύει σε μια σύγχρονη κινηματογραφική «Καζαμπλάνκα» με όρους παλιομοδίτικου αμερικανικού σινεμά συν... δύο σκηνές σεξ και διαλόγους σαπουνόπερας. Ομορφη όμως κούφια η κατασκευή.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Σύμμαχοι
  • Σύμμαχοι