O Xoρός των Φαντασμάτων - ταινιες , παιζονται τωρα || cinemagazine.gr

O Xoρός των Φαντασμάτων

The Canterville Ghost

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

2023
    ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Ην. Βασίλειο, ΗΠΑ, Ινδία
    ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Κιμ Μπέρντον
    ΣΕΝΑΡΙΟ: Κίρον Σελφ, Τζάιλς Νιου, Όσκαρ Γουάιλντ
    ΜΕ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΤΩΝ: Ζωή Πετράκη, Τάκης Σακελλαρίου, Χρήστος Λαγκούσης, Άρτεμις Ματαφιά, Κώστας Τερζάκης, Θανάσης Μαυρογιάννης
    ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 85'
    ΔΙΑΝΟΜΗ: Rosebud.21
    O Xoρός των Φαντασμάτων

Ένα φάντασμα αποτυγχάνει παταγωδώς να τρομάξει μια οικογένεια θνητών, αλλά αντ’ αυτού γνωρίζει το νόημα της αληθινής φιλίας, σε αυτήν την απολαυστική ταινία κινουμένων σχεδίων για όλη την οικογένεια, γεμάτη μυστήριο, ανατροπές και πολύ, πολύ γέλιο!

Βασισμένο στη φανταστική ιστορία «ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΤΟΥ ΚΑΝΤΕΡΒΙΛ» του ΟΣΚΑΡ ΓΟΥΑΪΛΝΤ.

Καθώς ο 19ος αιώνας παραχωρεί τη θέση του στον 20ό και η επιστήμη χαρίζει νέους τρόπους να ταξιδέψει και να δει κανείς τον κόσμο, μια αμερικανική οικογένεια μετακομίζει στο νέο πολυτελές αρχοντικό της, στην επαρχία της Αγγλίας. Μόνο που δεν υπολόγιζαν στον… μόνιμο κάτοικο του σπιτιού, το φάντασμα του σερ Σάιμον!

Ο σερ Σάιμον σουλατσάρει εκεί γύρω για πάνω από 300 χρόνια με μεγάλη επιτυχία και κάπως δεν του καλοκάθεται να έχει συγκατοίκους - στο κάτω-κάτω, ποιος ήρθε πρώτος; Όμως, τα βρίσκει κάπως σκούρα όταν αποφασίζει να τρομάξει τους νέους ένοικους, οι οποίοι προς έκπληξή του τον αντιμετωπίζουν σαν κάτι το κάπως ενοχλητικό, παρά τρομακτικό…

Μετά την κακή αρχή στη σχέση τους, ο σερ Σάιμον σιγά-σιγά θα αναπτύξει φιλικές σχέσεις με την Βιρτζίνια, τη νεαρή κόρη της οικογένειας, και μαζί θα προσπαθήσουν να εξιχνιάσουν τη μυστηριώδη κατάρα που τον κρατά στον κόσμο μας.

Η ταινία βασίζεται στην ιστορία «Το Φάντασμα του Κάντερβιλ», του Όσκαρ Γουάιλντ ενός από τους διασημότερους διανοούμενους καλλιτέχνες της εποχής του και όχι μόνο. Ποιητής, θεατρικός συγγραφέας, και λογοτέχνης: ο Γουάιλντ καθόρισε την τέχνη και την πολιτική στα τέλη του 19ου αιώνα με τις δημιουργίες (αλλά και τη ζωή του), ενώ θα μείνει αθάνατος χάρη στα βιβλία και τα έργα του, συμπεριλαμβανομένου του θρυλικού «Πορτρέτου του Ντόριαν Γκρέι».

«Το Φάντασμα του Κάντερβιλ», παραμένει ένα πολύ δημοφιλές έργο του και κερδίζει σταθερά νεότερες γενιές νεαρών αναγνωστών, συστήνοντας τους συχνά την ιδιοφυία του Γουάιλντ. Τώρα, η ιστορία αυτή θα ταξιδέψει ακόμη περισσότερο, χάρη στην καινούρια μεταφορά της στο σινεμά, αυτήν τη φορά μέσα από τον κόσμο του animation.

Και μην κάνετε το λάθος να πιστέψετε ότι είναι απλώς μια ταινία με φαντάσματα: είναι προπάντων μια ιστορία για την αποδοχή του διαφορετικού, τη μαγεία που κρύβουν οι δεύτερες ευκαιρίες και η συγχώρεση, και τη σαρωτική δύναμη της εν συναίσθησης και της αγάπης. Κι όλα αυτά μέσα από απίθανες περιπέτειες και σασπένς, πολύ γέλιο και μυστήριο, που στολίζουν μια ιστορία-εορτασμό του ανθρώπινου πνεύματος… ζωντανών και νεκρών!

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • O Xoρός των Φαντασμάτων
  • O Xoρός των Φαντασμάτων