Στον Καθρέφτη Είδα τον Δολοφόνο - ταινιες , παιζονται τωρα || cinemagazine.gr

Στον Καθρέφτη Είδα τον Δολοφόνο

The Mirror Crack'd

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

1980
    ΠΑΡΑΓΩΓΗ: M. Βρετανία
    ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Γκάι Χάμιλτον
    ΣΕΝΑΡΙΟ: Τζόναθαν Χέιλς, Μπάρι Σάντλερ
    ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Άντζελα Λάνσμπερι, Ελίζαμπεθ Τέιλορ, Κιμ Νόβακ, Ροκ Χάτσον
    ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Κρίστοφερ Τσάλις
    ΜΟΥΣΙΚΗ: Τζον Κάμερον
    ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 105'
    ΔΙΑΝΟΜΗ: Summer Classics
    Στον Καθρέφτη Είδα τον Δολοφόνο

Με αφορμή την συμπλήρωση 40 ετών από την κυκλοφορία της πιο δημοφιλούς κινηματογραφικής μεταφοράς μυθιστορήματος της Αγκάθα Κρίστι με ηρωίδα την Μις Μάρπλ, η ταινία «Στον Καθρέφτη Είδα τον Δολοφόνο» επανακυκλοφορεί με πλήρως αποκατεστημένες ψηφιακές κόπιες.

Πρόκειται για την μεταφορά του διάσημου «The Mirror Crack'd from Side to Side» της Αγκάθα Κρίστι, σε σκηνοθεσία Γκάι Χάμιλτον (σκηνοθέτη των ταινιών Τζέιμς Μπόντ της εποχής)  με το all star cast που περιλαμβάνει τους: Ελίζαμπεθ Τέιλορ, Ροκ Χάτσον, Κιμ Νόβακ, Τόνι Κέρτις, Αντζελα Λάνσμπουρι (Μις Μαρπλ),  Τζέραντλιν Τσάπλιν,  Έντουαρντ Φοξ κ.α. Την παρθενική κινηματογραφική του εμφάνιση κάνει στο 76ο λεπτό της ταινίας ο ηθοποιός Πηρς Μπρόσναν που τότε δεν είχε περιληφθεί καν στους τίτλους της ταινίας.

Οι ιστορικοί θεωρούν ότι η Αγκάθα Κρίστι εμπνεύστηκε την υπόθεση του μυθιστορήματός της από ένα πραγματικό περιστατικό της αμερικανίδος ηθοποιού Τζιν Τίρνεϊ.

Σύνοψη: Το 1953  στο παραλιακό χωριό Σεντ Μέρι Μιντ της Βρετανίας, γενέτειρα της Μις Μαρμπλ, μια μεγάλη κινηματογραφική εταιρία αποφασίζει να πραγματοποιήσει γυρίσματα μιας ταινίας με δημοφιλείς πρωταγωνιστές. Όμως, οι δύο πρωταγωνίστριες του καστ μισούνται θανάσιμα. Η μία εξ αυτών, η Μαρίνα, λαμβάνει απειλητικά σημειώματα και κατά τη διάρκεια ενός πάρτι ένας άντρας πίνοντας το ποτό του πέφτει νεκρός. Όλοι είναι σίγουροι ότι το δηλητηριασμένο ποτό προορίζονταν για την Μαρίνα. Ένας ντέντεκτιβ καταφτάνει και ζητά βοήθεια από την εξπέρ στις εξιχνιάσεις, Μις Μαρμπλ.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Στον Καθρέφτη Είδα τον Δολοφόνο
  • Στον Καθρέφτη Είδα τον Δολοφόνο