Οι Ευχούληδες 2: Παγκόσμια Περιοδεία - ταινιες , παιζονται τωρα || cinemagazine.gr

Οι Ευχούληδες 2: Παγκόσμια Περιοδεία

Trolls World Tour

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

2020
    ΠΑΡΑΓΩΓΗ: ΗΠΑ
    ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Γουόλτ Ντορν
    ΣΕΝΑΡΙΟ: Τζόναθαν Άιμπελ, Γκλεν Μπέργκερ
    ΦΩΝΕΣ: Πάνος Μουζουράκης, Πηνελόπη Σκαλκώτου, Ντορίνα Θεοχαρίδου
    ΜΟΥΣΙΚΗ: Θίοντορ Σαπίρο
    ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 90'
    ΔΙΑΝΟΜΗ: Tulip Entertainment
    Οι Ευχούληδες 2: Παγκόσμια Περιοδεία

Η Πόπη, ο Κλωνάρης και οι υπόλοιποι «Ευχούληδες» επιστρέφουν στη διαπασών με ένα μουσικό, πολύχρωμο υπερθέαμα αυστηρώς για ανηλίκους.

Από τον Πάνο Γκένα

Τέσσερα χρόνια μετά την πρώτη πολύχρωμη κι ενεργητική επίσκεψη των «Ευχούληδων» στη μεγάλη οθόνη, η βασίλισσα Πόπη και ο Κλωνάρης επιστρέφουν για να σώσουν την ποπ μουσική από την ροκ επέλαση της βασίλισσας Μπαρμπ. Στην πορεία θα ανακαλύψουν πως τα βασίλεια των Ευχούληδων έχουν τη δική τους ξεχωριστή μελωδική ταυτότητα και πως η «αρμονία» προκύπτει μόνο από την αποδοχή της διαφορετικότητας.

Οι υπερεπιτυχημένοι «Ευχούληδες» της Dreamworks με τα έντονα χρώματα και τον χαριτωμένο σχεδιασμό, δυναμώνουν το volume και δηλώνουν έτοιμοι για μία υπερηχητική μουσική παρέλαση «Παγκόσμιας Περιοδείας». Ποπ, ροκ, φανκ, κάντρι, κλασική και τέκνο πλημμυρίζουν τα κάδρα του σίκουελ μέσα από γουστόζικες διασκευές, δίνουν την ευκαιρία στην δημιουργική ομάδα της ταινίας να σχεδιάσει νέους κόσμους και χαρακτήρες, παίζουν χιουμοριστικά με τα στερεότυπα και σιγοντάρουν ένα θετικό μήνυμα.

Προσανατολισμένοι σε μία απλή ιδέα, που δεν συγκρίνεται όμως με την εμπνευσμένη ενήλικη σύλληψη των ταινιών κινουμένων σχεδίων της σύμπραξης Pixar-Disney, οι «Ευχούληδες» είναι σαφές πως έχουν ξεκάθαρο στόχο το παιδικό κοινό που θα παρακολουθήσει έκθαμβο την πολύχρωμη παλέτα της ταινίας. Απόφαση διόλου κατακριτέα, από τη στιγμή που το αποτέλεσμα είναι μία ειλικρινής, ανήλικη ταινία κινουμένων σχεδίων υψηλής παραγωγής σε επίπεδο τεχνικής που εκμεταλλεύεται γλαφυρά την πρώτη ύλη της (τους προσχολικούς «Ευχούληδες») και περνά ένα μήνυμα αφύπνισης και συμφιλίωσης του διαφορετικού, κόντρα στην πολιτιστική ισοπέδωση.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Οι Ευχούληδες 2: Παγκόσμια Περιοδεία
  • Οι Ευχούληδες 2: Παγκόσμια Περιοδεία