Όταν Λείπει η Μαμά - ταινιες , παιζονται τωρα || cinemagazine.gr

Όταν Λείπει η Μαμά

10 giorni senza mamma

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

2019
    ΠΑΡΑΓΩΓΗ:Ιταλία
    ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ:Αλεσάντρο Τζενοβέσι
    ΣΕΝΑΡΙΟ:Αλεσάντρο Τζενοβέσι, Τζιοβάνι Μπονιέτι
    ΗΘΟΠΟΙΟΙ:Φάμπιο ντε Λουίτζι, Βαλεντίνα Λοντοβίνι
    ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:Φεντερίκο Μασιέρο
    ΜΟΥΣΙΚΗ:Αντρέα Φάρι
    ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 94'
    ΔΙΑΝΟΜΗ:Weird Wave
    Όταν Λείπει η Μαμά

Ιταλικό ριμέικ αργεντίνικης κωμωδίας που παίχτηκε στη χώρα μας πέρυσι, πρόταση πιο αστεία από όσα συμβαίνουν και στις δυο ταινίες μαζί. 

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Πατέρας τριών παιδιών αντιμετωπίζει εφιαλτικό δεκαήμερο όταν η σύζυγός του ανακοινώνει πως χρειάζεται δεκαήμερες διακοπές από τα παιδιά και ο ίδιος καλείται να διαχειριστεί κρίση στη δουλειά του, κρίση στο σπίτι και κρίση γενικώς. Γυρισμένο σε πολύ αυστηρά πλαίσια οικογενειακού θεάματος, το «Όταν Λείπει η Μαμά», αν και δεν είναι κάποια ιδέα που βρίθει πρωτοτυπίας, αποτελεί απευθείας ριμέικ μιας μεγάλης επιτυχίας στην Αργεντινή που είδαμε στη χώρα μας πέρυσι με τον τίτλο «10 Μέρες Χωρίς τη Μαμά».

Δεν υπάρχει επί της ουσίας κάποια προσαρμογή καθώς ακόμη και οι υποπλοκές παραμένουν όμοιες, με τον Φάμπιο ντε Λουίτζι να παίρνει από τον Ντιέγκο Περέτι το στέμμα του κακομοίρη της χρονιάς, που νιώθει λίγος σε ό,τι κάνει, τρώει ξύλο από 8χρονα και βλέπει πεινασμένους (και ελεύθερους από οικογενειακά βάρη) συναδέλφους να θέλουν να του φάνε τη θέση. Τις φάρσες, ενίοτε διασκεδαστικές, διαδέχεται πακτωλός από διδακτισμούς για την αξία των όσων έμαθε ο μπαμπάς στο δεκαήμερο που πέρασε, κάκιστη προσπάθεια για να πάρεις στα σοβαρά όσα μόλις είδες.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Όταν Λείπει η Μαμά
  • Όταν Λείπει η Μαμά