We love only gold! To 8ο Athens Open Air ανακάλυψε τον «Χρυσοδάκτυλο» στην Ακαδημία Πλάτωνος [photos] - αφιερωματα , photo gallery || cinemagazine.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ / PHOTO GALLERY
9:07
18/6

We love only gold! To 8ο Athens Open Air ανακάλυψε τον «Χρυσοδάκτυλο» στην Ακαδημία Πλάτωνος [photos]

We love only gold! To 8ο Athens Open Air ανακάλυψε τον «Χρυσοδάκτυλο» στην Ακαδημία Πλάτωνος [photos]

Παρά τη μετάδοση του Μουντιάλ και τις δυσοίωνες καιρικές προβλέψεις, η Ακαδημία Πλάτωνος γέμισε «κατάσκοπους» την Παρασκευή 15 Ιουνίου, στην προβολή της - καλύτερης ίσως- ταινίας Τζέιμς Μποντ, «Χρυσοδάκτυλος» (Goldfinger, 1964) του Γκάι Χάμιλτον!

Από το cinemagazine.gr

Η προβολή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του φετινού αφιερώματος του Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας «Κλασικά Εικονογραφημένα: Διαβάζοντας στη Μεγάλη Οθόνη» το οποίο διοργανώνεται σε συνεργασία με το British Council Greece και προτείνει κλασικά αριστουργήματα του Βρετανικού κινηματογράφου, ανάμεσά τους και μερικές από τις κορυφαίες διασκευές λογοτεχνικών έργων. Το κοινό υποδέχονταν διάσημες μελωδίες από τις ταινίες Τζέιμς Μποντ με την επιμέλεια του δικού μας, Πάνου Γκένα!

Ο καλλιτεχνικός Διευθυντής του 8ου Athens Open Air Film Festival, Λουκάς Κατσίκας, προλόγισε την προβολή διατρέχοντας και τις υπόλοιπες ταινίες του Αφιερώματος, ευχαρίστησε τους «πατεράδες που είχαν πάει τα παιδιά τους να την δουν στην πρώτη της προβολή και επιστρέφουν απόψε» και, αφού ευχαρίστησε θερμά το Βρετανικό Συμβούλιο για τη σταθερή υποστήριξη, προσκάλεσε δίπλα του την Μαρία Παπαϊωάννου, η οποία παραβρέθηκε στην προβολή εκπροσωπώντας τον οργανισμό.

Η κα Μαρία Παπαϊωάννου μίλησε με θερμά λόγια τη συνεργασία μας, αναφέρθηκε στις δύο προηγούμενες συνέργειες στην 6η ("Shakespeare in the city") και 7η ("British Gothic") διοργάνωση του AOAFF και μοιράστηκε με τους θεατές τον ενθουσιασμό της ομάδας του British Council, όταν έμαθαν ότι η Αθήνα είχε επιλεγεί για Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου το 2018 στην ιδέα ότι η πρώτη «λογοτεχνική» συνέργεια θα είναι με το αγαπημένο καλοκαιρινό Φεστιβάλ!

Επόμενος σταθμός; Ελάτε να γιορτάσουμε μαζί την Ευρωπαϊκή Ημέρα μουσικής την Πέμπτη 21 Ιουνίου στον πεζόδρομο της Ερμού (Ερμού 150) με την ταινία «Τα Βήματα που Γοητεύουν» του Μπαζ Λούρμαν («Moulin Rouge!»).

Περισσότερα εδώ.
Join here: https://www.facebook.com/events/802561833275357/

Η Fischer Beer, η πιο σινεφίλ μπίρα, στηρίζει το 8ο Athens Open Air Film Festival και χαρίζει στιγμές δροσιάς και απόλαυσης στους λάτρεις του καλού κινηματογράφου, καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.