Πρεμιέρα του 8ου Athens Open Air Film Festival [photos] - αφιερωματα , photo gallery || cinemagazine.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ / PHOTO GALLERY
10:34
5/6

Πρεμιέρα του 8ου Athens Open Air Film Festival [photos]

Πρεμιέρα του 8ου Athens Open Air Film Festival [photos]

To Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας ξεκίνησε την βόλτα του στην πόλη, ανοίγωντας «αυλαία» με την πρώτη προβολή στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο.

Από το cinemagazine.gr

«This kind of certainty comes but just once in a lifetime», λέει ο Κλιντ Ίστγουντ στη Μέριλ Στριπ, σε μια χαρακτηριστική σκηνή του αξέχαστου κινηματογραφικού ρομάντζου. Κι εμείς είμαστε σίγουροι για την αγάπη σας στο 8ο Athens Open Air Film Festival, το οποίο ξεκίνησε την βόλτα του στην πόλη, ανοίγοντας «αυλαία» το βράδυ της Δευτέρας 4 Ιουνίου, με την προβολή στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο της πολυαγαπημένης ταινίας του Κλιντ Ίστγουντ «Οι Γέφυρες του Μάντισον».

Με μια εορταστική αλλά και ιδιαιτέρως συναισθηματική προβολή κήρυξε την έναρξη του κινηματογραφικού καλοκαιριού το δημοφιλές Φεστιβάλ στην ειδυλλιακή αυλή του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου. Το κοινό κατέφθανε από νωρίς και, μέχρι την έναρξη της προβολής, ο προαύλιος χώρος του Μουσείου είχε γεμίσει με περισσότερους από 600 θεατές που βρίσκονταν καθισμένοι ακόμη και στο πάτωμα, αλλά και πολλοί όρθιοι!

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Athens Open Air Film Festival, Λουκάς Κατσίκας, καλωσόρισε κοινό και συνεργάτες αναφέροντας ότι «Το Athens Open Air Film Festival ξεκίνησε πριν οχτώ χρόνια, με μια παράτολμη ιδέα: Ονειρεύτηκε την πόλη μας ως ένα μαγευτικό υπαίθριο κινηματογράφο και προχώρησε να πραγματοποιήσει αυτό το όνειρο, μεταμορφώνοντας μερικούς από τους ωραιότερους και πιο αναπάντεχους χώρους της Αθήνας- γειτονιές, δρόμους, πλατείες, άλση, αρχαιολογικούς χώρους, λόφους και παραλίες- σε αυτοσχέδια θερινά σινεμά, εμπλουτίζοντας την εμπειρία του να παρακολουθείς ταινίες και ταυτόχρονα να αντικρίζεις τον τόπο μας με διαφορετικό βλέμμα».

Στη συνέχεια μίλησε για την ταινία έναρξης, η οποία ήταν και η ταινία έναρξης του πρώτου Φεστιβάλ «Νύχτες Πρεμιέρας» το 1995, ενώ αναφέρθηκε εκτενώς στο φετινό πρόγραμμα και την ξεχωριστή προβολή στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου («Ηλέκτρα», του Μ. Κακογιάννη στις 30 Ιουνίου), με την υπόσχεση «το Φεστιβάλ να συνεχίσει τις δράσεις του σε ξεχωριστά μέρη και εκτός Αθήνας, σε μια προσπάθεια να ανανεώνεται και να πρωτοπορεί διαρκώς».

Κλείνοντας τον λόγο του, ευχαρίστησε θερμά για τη σταθερή και μακρόχρονη υποστήριξη: την Υπουργό Πολιτισμού, κα Λυδία Κονιόρδου, τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) και τον Πρόεδρό του κο Κωνσταντίνο Μπιτζάνη, την Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα και τη συνεργάτιδα κα Ελένη Αλεξάκη, τον προϊστάμενο του τμήματος Eκθέσεων Eπικοινωνίας και Eκπαίδευσης του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου, κο Περίανδρο Επιτροπάκη και το προσωπικό φύλαξης του χώρου, τους συνεργάτες της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας.

Στην προβολή παρευρέθηκαν - μεταξύ άλλων - η πρώην Υπουργός, κα Λούκα Κατσέλλη, ο σκηνοθέτης Γιώργος Ζώης, η ραδιοφωνική παραγωγός Μαίρη Ρετσίνα, ο Διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, Ορέστης Ανδρεαδάκης, ο ηθοποιός Νικόλας Αγγελής και η Διευθύντρια του Hellenic Film Commission (ΕΚΚ), κα Βένια Βέργου.

Μετά την προβολή, οι θεατές απόλαυσαν παγωμένη μπύρα Fischer στον υπέροχο κήπο του εστιατορίου του Μουσείου «Ιλίσια».

Η Fischer, η πιο σινεφίλ μπίρα, δεν θα μπορούσε να λείπει από τη μεγαλύτερη καλοκαιρινή κινηματογραφική γιορτή της Αθήνας που επιστρέφει για 8η χρονιά. Έτσι, θα ταξιδέψει, με την ξεχωριστή της γεύση, όλο το καλοκαίρι τους λάτρεις της, σε κινηματογραφικούς ρυθμούς κάτω από τον έναστρο αττικό ουρανό, χορηγώντας το 8ο Athens Open Air Film Festival!

«Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου»

Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο της «Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου», μια διεθνή διάκριση που έλαβε ο δήμος της Αθήνας και η πόλη μας από την UNESCO με διάρκεια ενός χρόνου, από τις 23 Απριλίου 2018 έως τις 22 Απριλίου 2019. Το 8ο Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας είναι μέλος του δικτύου πολιτισμού Athens Culture Net του Δήμου Αθηναίων, με ιδρυτικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του φεστιβάλ εδώ.