Το 8ο Athens Open Air Film Festival ταξίδεψε με το «Βαγόνι Δολοφόνων» του Κώστα Γαβρά [photos] - αφιερωματα , photo gallery || cinemagazine.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ / PHOTO GALLERY
14:50
9/7

Το 8ο Athens Open Air Film Festival ταξίδεψε με το «Βαγόνι Δολοφόνων» του Κώστα Γαβρά [photos]

Το 8ο Athens Open Air Film Festival ταξίδεψε με το «Βαγόνι Δολοφόνων» του Κώστα Γαβρά [photos]

Με μια ακόμη επιτυχημένη προβολή ολοκληρώθηκε την Παρασκευή η συνεργασία του 8oυ Athens Open Air Film Festival με την Χαμένη Λεωφόρο του Ελληνικού Σινεμά στο Σινέ Ριβιέρα και την προβολή της πρώτης ταινίας του Κώστα Γαβρά, «Βαγόνι Δολοφόνων» (1965). 

Από το cinemagazine.gr

 

Ο καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας και των Νυχτών Πρεμιέρας, Λουκάς Κατσίκας καλωσόρισε το κοινό και κάλεσε κοντά του τον σκηνοθέτη Αλέξη Αλεξίου και τον σκηνοθέτη και μουσικό Γιάννη Βεσλεμέ, ιδρυτικά μέλη της Χαμένης Λεωφόρου του Ελληνικού Σινεμά.

Αφού μοιράστηκαν την χαρά τους για την φετινή μας συνεργασία, ο Γιάννης Βεσλεμές μίλησε στους θεατές για την πρωτοβουλία τους που στόχο έχει να συστήσει στο κοινό το «παραμελημένο και άγνωστο ελληνικό σινεμά των δεκαετιών '60, '70, '80 και ο Αλέξης Αλεξίου παρουσίασε την ταινία του Κ. Γαβρά εξαίροντας το «τολμηρό και παιχνιδιάρικο σκηνοθετικό της ύφος» αλλά και τονίζοντας ότι όσοι έχουν δει το Ζ του σπουδαίου Έλληνα σκηνοθέτη «θα αναγνωρίσουν τη δεξιοτεχνία του Γαβρά να χορογραφεί με την κάμερα ταυτόχρονα πολλά πρόσωπα».

Επόμενος σταθμός της μεγάλης κινηματογραφικής γιορτής του καλοκαιριού: Τετάρτη, 11 Ιουλίου στην Τεχνόπολη του Δ. Αθηναίων με την προβολή της ταινίας «Οικογένεια Τένενμπαουμ» (The Royal Tenenbaums, 2001), του Γουές Άντερσον.

Διαβάστε αναλυτικά εδώ