Το 8ο Athens Open Air Film Festival υποδέχτηκε την «Οικογένεια Τένενμπαουμ» στην Τεχνόπολη [photos] - αφιερωματα , photo gallery || cinemagazine.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ / PHOTO GALLERY
16:44
12/7

Το 8ο Athens Open Air Film Festival υποδέχτηκε την «Οικογένεια Τένενμπαουμ» στην Τεχνόπολη [photos]

Το 8ο Athens Open Air Film Festival υποδέχτηκε την «Οικογένεια Τένενμπαουμ» στην Τεχνόπολη [photos]

Μια μεγάλη κινηματογραφική γιορτή γεμάτη εκπλήξεις είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν χθες, οι περισσότεροι από 1000 θεατές του 8ου Athens Open Air Film Festival στην Τεχνόπολη του Δ. Αθηναίων κατά την προβολή της πολυαγαπημένης ταινίας «Οικογένεια Τένενμπαουμ» του Γουές Άντερσον!

Από το cinemagazine.gr

 

Πριν την προβολή, τους πιστούς μας θεατές περίμεναν δώρα από την ferryhopper, τη νέα καινοτόμα πλατφόρμα που μας βοηθά να κλείνουμε άμεσα και γρήγορα τα ακτοπλοϊκά μας εισιτήρια και υποστηρίζει το 8ο AOAFF. Στη συνέχεια, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Athens Open Air Film Festival και των Νυχτών Πρεμιέρας, Λουκάς Κατσίκας καλωσόρισε το κοινό και αναφέρθηκε στις επόμενες προβολές του θερινού Φεστιβάλ, με τη μεταμεσονύχτια προβολή της ταινίας «Ο Στοιχειωμένος Πύργος» στο Άλσος Πετραλώνων την Παρασκευή 13 Ιουλίου, του ανατρεπτικού «WeekEnd» του Ζαν Λυκ Γοντάρ στο Τρένο στο Ρουφ το Σάββατο 14 Ιουλίου και αποκάλυψε την ταινία-έκπληξη του φετινού προγράμματος, λέγοντας χαρακτηριστικά: 

«Εδώ και τριάντα, η ταινία δεν έχει παιχτεί στη χώρα μας. Το 8ο Athens Open Air Film Festival θα προβάλει τριάντα χρόνια μετά την πρώτη της επεισοδιακή προβολή, χωρίς λογοκρισία, την ταινία «Ο Τελευταίος Πειρασμός» του Μάρτιν Σκοτσέζε, τη Δευτέρα 16 Ιουλίου στον Κήπο της Πειραιώς 260 σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου.

Την αποκάλυψη ακολούθησε και δεύτερη έκπληξη, τιμώντας την παράδοση που ξεκίνησε πέρυσι στην αντίστοιχη προβολή του Φεστιβάλ στην Τεχνόπολη με την παρουσίαση της επίσημης αφίσας του 24ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματόγραφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας, η οποία έγινε δεκτή με ενθουσιώδη σχόλια και θερμό χειροκρότημα! Ο εικονογράφος - γραφίστας Βασίλης Μέξης που φιλοτέχνησε την αφίσα ανέφερε ότι αποτελεί «φόρο τιμής στα 50 χρόνια της ταινίας του Κιούμπρικ «2001:Η οδύσσεια του Διαστήματος» αλλά και αναφορά στην κινηματογραφική εμπειρία μέσα στην αίθουσα όπου ο δημιουργός είναι αυτός που καθορίζει το χρόνο».

Επόμενος σταθμός: The Haunting // Παρασκευή 13 Ιουλίου // Άλσος Πετραλώνων // 23.00