Ο Αντονιόνι «ανατίναξε» την Τεχνόπολη με το αριστουργηματικό «Blow-Up» [photos] - αφιερωματα , photo gallery || cinemagazine.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ / PHOTO GALLERY
16:02
25/7

Ο Αντονιόνι «ανατίναξε» την Τεχνόπολη με το αριστουργηματικό «Blow-Up» [photos]

Ο Αντονιόνι «ανατίναξε» την Τεχνόπολη με το αριστουργηματικό «Blow-Up» [photos]

Μια θριαμβευτική προβολή σε μια από τις πλέον δημοφιλείς τοποθεσίες του Athens Open Air Film Festival, την Τεχνόπολη του Δ. Αθηναίων πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ Τετάρτη, 24 Ιουλίου.

Από το cinemagazine.gr

 

Το βιομηχανικό και αστικό αρχιτεκτονικό περιβάλλον της Τεχνόπολης αποτέλεσε το ιδανικό σκηνικό για την στυλιζαρισμένη και αριστοτεχνική φωτογραφία και σκηνοθεσία του «Blow-Up», ταξιδεύοντας τους 800 περίπου θεατές από τα βιομηχανικά στούντιο φωτογραφίας του swinging London της δεκαετίας του '60 στο κατάφυτο και δαιδαλώδες πάρκο όπου ο φωτογράφος - πρωταγωνιστής συναντά για πρώτη φορά την Βανέσα Ρέντγκρεϊβ. 

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας και του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας, Λουκάς Κατσίκας, καλωσόρισε θερμά τους πολυάριθμους θεατές και ευχαρίστησε τους συνεργάτες της φετινής διοργάνωσης, τον ΟΠΑΝΔΑ, την Τεχνόπολη του Δ. Αθηναίων για την φιλοξενία, την μπύρα Φίσερ που δροσίζει τις προβολές και την Art of Sound για την υλικοτεχνική υποστήριξη. 

Στη συνέχεια και πριν ξεκινήσει η προβολή, αναφέρθηκε με συγκίνηση στη σημαντική απώλεια που μετρά από χθες το ελληνικό σινεμά και τον θάνατο του ανεπανάληπτου δημιουργού και ανθρώπου, Σταύρου Τσιώλη και ζήτησε από το κοινό, αντί ενός λεπτού σιγή, να αποτίσει φόρο τιμής με ένα δυνατό και θερμό χειροκρότημα! 

Η προβολή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Αφιέρωματος "Sotto le Stelle" σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ιταλίας και το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο της Αθήνας. 

Επόμενος και τελευταίος σταθμός πριν τις διακοπές του καλοκαιριού:

«Το Πνεύμα του Κακού» (Poltergeist) του Τόμπι Χούπερ
Παρασκευή 26 Ιουλίου | 21:30
Άλσος Πετραλώνων | Είσοδος Ελεύθερη

#aoaff9 #aoaff2019 #FischerBeer #ItsAboutTaste