Τα 12 καλύτερα κινηματογραφικά βιβλιοπωλεία [photos] ? αφιερωματα , photo gallery || cinemagazine.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ / PHOTO GALLERY
16:30
18/7

Τα 12 καλύτερα κινηματογραφικά βιβλιοπωλεία [photos]

Τα 12 καλύτερα κινηματογραφικά βιβλιοπωλεία [photos]

Με αφορμή την κυκλοφορία της ταινίας «Το Βιβλιοπωλείο της Κυρίας Γκριν» ανατρέχουμε στα διασημότερα βιβλιοπωλεία (κάποια από τα οποία υπάρχουν και στην πραγματικότητα!) που είδαμε ποτέ στη μεγάλη οθόνη. 

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

 

Στην καινούρια ταινία της Ιζαμπέλ Κοϊξέτ, ένα βιβλιοπωλείο σε μια απομονωμένη βρετανική πόλη γίνεται αντικείμενο διαμάχης των μελών μιας κοινωνίας όχι ιδιαίτερα ανοιχτόμυαλης. Φιλοξενούμενο μέσα σε ένα παλιό κτίριο, γεμάτο με αριστουργήματα της εποχής που αναφέρεται (τέλη της δεκαετίας του 50) σαν το «Φάρεναϊτ 451» και τη «Λολίτα», μοιάζει με έναν παραδεισένιο τόπο που δεν βλέπουμε συχνά στον κινηματογράφο. 

Χώροι ηρεμίας, ενδοσκόπησης, μελέτης και έρευνας, τα βιβλιοπωλεία, γεμάτα με προϊόντα που τροφοδοτούν το σινεμά με ιστορίες από την αρχή της ύπαρξής του, δεν χρησιμοποιήθηκαν όσο συχνά έπρεπε από τους σεναριογράφους. 

Ίσως αυτός να είναι και ο λόγος που κάποια κινηματογραφικά βιβλιοπωλεία μας έχουν μείνει τόσο αξέχαστα. Εκεί μέσα γεννήθηκαν έρωτες, λύθηκαν μυστήρια, αναπτύχθηκαν φιλίες και έχθρες και βρέθηκαν μαγικά βιβλία. Λίγο πριν θελήσετε να μπείτε στο «Βιβλιοπωλείο της Κυρίας Γκριν», δείτε τις φωτογραφίες με τα 12 πιο χαρακτηριστικά βιβλιοπωλεία στην ιστορία του κινηματογράφου.