15 αγαπημένα κινηματογραφικά βιβλιοπωλεία [photos] - αφιερωματα , photo gallery || cinemagazine.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ / PHOTO GALLERY
11:30
23/4

15 αγαπημένα κινηματογραφικά βιβλιοπωλεία [photos]

«Πάθος και Αίμα» (1946) - Στο Geiger s Rare Books η Ντόροθι Μαλόουν και ο Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ ξεστομίζουν μερικές από τις απολαυστικές, γεμάτες υπονοούμενα, ατάκες που έγραψε ο Ρέιμοντ Τσάντλερ, μπροστά
«Πάθος και Αίμα» (1946) - Στο Geiger's Rare Books η Ντόροθι Μαλόουν και ο Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ ξεστομίζουν μερικές από τις απολαυστικές, γεμάτες υπονοούμενα, ατάκες που έγραψε ο Ρέιμοντ Τσάντλερ, μπροστά από ένα υπέροχο σκηνικό που αποτελεί παράλληλα και κομβικό σημείο για την πλοκή της ταινίας.

Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου η σημερινή! Ευκαιρία να επισκεφτούμε τα διασημότερα βιβλιοπωλεία (κάποια από τα οποία υπάρχουν και στην πραγματικότητα!) που είδαμε ποτέ στη μεγάλη οθόνη.

Από τους Πάνο Γκένα και Τάσο Μελεμενίδη

 

Χώροι ηρεμίας, ενδοσκόπησης, μελέτης και έρευνας, τα βιβλιοπωλεία, γεμάτα με σελίδες που τροφοδοτούν το σινεμά με ιστορίες από την αρχή της ύπαρξής του, δεν χρησιμοποιήθηκαν όσο συχνά έπρεπε από τους σεναριογράφους. 

Ίσως αυτός να είναι και ο λόγος που κάποια κινηματογραφικά βιβλιοπωλεία μας έχουν μείνει τόσο αξέχαστα. Εκεί μέσα γεννήθηκαν έρωτες, λύθηκαν μυστήρια, αναπτύχθηκαν φιλίες και έχθρες και βρέθηκαν μαγικά βιβλία.