30 ταινίες που προτείνει ο Κρίστοφερ Νόλαν [photos] - αφιερωματα , photo gallery || cinemagazine.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ / PHOTO GALLERY
15:54
13/6

30 ταινίες που προτείνει ο Κρίστοφερ Νόλαν [photos]

30 ταινίες που προτείνει ο Κρίστοφερ Νόλαν [photos]

Το Indiewire μάζεψε τις ταινίες που ο Νόλαν έχει εκθειάσει στο παρελθόν, αναφέροντάς τις είτε ως επιρροές στο έργο του είτε ως σημαντικές για την εξέλιξη του μέσου και τις παρουσιάζει σε μια χορταστική λίστα. 

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

 

Από τους λίγους σκηνοθέτες της εποχής μας που κάθε ταινία του είναι event κυρίως επειδή τη γυρίζει αυτός, ο Κρίστοφερ Νόλαν βρίσκεται εδώ και λίγο καιρό στα γυρίσματα του «Tenet», για το οποίο γνωρίζουν λεπτομέρειες όσοι βρίσκονται μαζί του και κανείς άλλος. Μυστικοπαθής με την εξέλιξη των ταινιών του και control freak σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη τους, ο Νόλαν αναμένεται να περάσει ένα γεμάτο 12μηνο ως την παρουσίαση του «Tenet» στο κοινό το επόμενο καλοκαίρι.

Σε συνεντεύξεις που έχει δώσει στο παρελθόν, ο Νόλαν αναφέρεται συχνά σε ταινίες που τον έχουν επηρεάσει, που τον καθόρισαν πρώτα ως θεατή και μετά ως σκηνοθέτη. Το Indiewire έψαξε στα αρχεία του τις συνεντεύξεις και τα σχόλια που έχει κάνει στο παρελθόν ο Νόλαν, συγκεντρώνοντας 30 ταινίες που χαρακτηρίζονται ως «Nolan-approved» και ξεκινούν από τα χρόνια του βωβού σινεμά ως σήμερα. Δείτε λοιπόν στις φωτογραφίες τις ταινίες που ο Κρίστοφερ Νόλαν θα σας πρότεινε σε έναν ιδανικό διάλογο που μπορεί να κρατήσει ως το καλοκαίρι του 2019 όταν και θα δούμε, με πολύ ανυπομονησία, τη νέα του δουλειά. 

Η λίστα παρουσιάζει τις ταινίες με χρονολογική σειρά.