Ίθαν Χοκ: Μια ζωή σινεμά - αφιερωματα , photo gallery || cinemagazine.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ / PHOTO GALLERY
10:16
6/11

Ίθαν Χοκ: Μια ζωή σινεμά

Ίθαν Χοκ: Μια ζωή σινεμά

48 σήμερα ο Ίθαν Χοκ, από τα 14 του στο σινεμά είναι, ένα παιδί που μπορεί να μην ήταν θαύμα, αλλά η συνεισφορά και η προσήλωσή του στη δουλειά διόλου ευκαταφρόνητη είναι.

Από τον Ηλία Δημόπουλο

 

Για ένα πράγμα δεν ψέγεις τον Ίθαν Χοκ, για οκνηρία. Παίζει από παιδάκι (στους «Εξερευνητές» του Τζο Ντάντε, το '85, με τον Ρίβερ Φίνιξ σπασίκλα κολλητό δίπλα του), έχει κάνει σχεδόν 80 ταινίες, παίζει και σκηνοθετεί στο θέατρο συχνότατα, έχει γράψει τρία μυθιστορήματα, έχει πάρει και υποψηφιότητες για Όσκαρ και Τόνι.

Οι συνεργασίες του σινεμά είναι από αδιάφορες (κάμποσες, δυστυχώς αλλά το work ethic είναι άτιμο πράγμα), μέχρι κλασσικές. «Ο Κύκλος των Χαμένων Ποιητών», το «Reality Bites», τα τρία «Before» με τον Λινκλέιτερ και την Ντελπί σε αδιαίρετη συνεργασία, το «Γκάτακα», που τον γνωρίζει και με τη μέλλουσα γυναίκα του Ούμα Θερμαν, το «Training Day», το «Πριν ο Διάβολος Καταλάβει Ότι Πέθανες», το «Boyhood» μέχρ και το περσινό «First Reformed» του Πολ Σρέιντερ.

Έντιμος πάντα, με εκλάμψεις αυτοσχεδιαστικού μεγαλείου και πάγια ικανότητα εξαφάνισης ακόμα και σε μη πρωταγωνιστικούς ρόλους, ο Ίθαν Χοκ έχει παλιά κοπή, αν δεν τον καταπιεί η εποχή έχει πολλά πράγματα, ιδίως συγγραφικά μπροστά του.