Κλόουζ, Κίντμαν, Βάις και σία: Οι καλύτερες ηθοποιοί της χρονιάς στο Hollywood Reporter - αφιερωματα , photo gallery || cinemagazine.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ / PHOTO GALLERY
11:01
29/11

Κλόουζ, Κίντμαν, Βάις και σία: Οι καλύτερες ηθοποιοί της χρονιάς στο Hollywood Reporter

Κλόουζ, Κίντμαν, Βάις και σία: Οι καλύτερες ηθοποιοί της χρονιάς στο Hollywood Reporter

To Hollywood Reporter συγκέντρωσε για άλλη μια χρονιά τη θηλυκή αφρόκρεμα του Χόλιγουντ, σε μία αποκαλυπτική κουβέντα σχετικά με την καριέρα τους και τις αλλαγές στη βιομηχανία μετά το #MeToo.

Από τον Πάνο Γκένα

 

Πιστό στην ετήσια παράδοσή του, το Hollywood Reporter αφιερώνει το τρέχον τεύχος του στις καλύτερες ηθοποιούς της χρονιάς και τις συγκεντρώνει σε ένα στρογγυλό τραπέζι συζητήσεων, αποκαλύψεων και μαθημάτων υποκριτικής από τις γυναίκες που ξεχώρισαν φέτος ως οι πολυτιμότερες MVP του κινηματογραφικού έτους.

Η Ρέιτσελ Βάις διεκδικεί τη Βασίλισσα Άννα (Ολίβια Κόλμαν) στην «Ευνοούμενη» του Γιώργου Λάνθιμου, η Νικόλ Κίντμαν ως αγνώριστη «Destroyer» και μητέρα του «Boy Erased» παίζει φέτος σε διπλό ερμηνευτικό ταμπλό, η εξαιρετική Ρετζίνα Κινγκ («The Leftovers», «Ray») είναι το φαβορί για το Β' Γυναικείο στο «If Beale Street Could Talk» του Μπάρι Τζένκινς, η Lady Gaga είδε τα πρωτοσέλιδα να γράφουν διθυράμβους για την ερμηνεία της ως ηθοποιού στο «A Star is Born», η ανατρεπτική Κάθριν Χαν συνεργάστηκε με την Ταμάρα Τζένκινς για το «Private Life» και η (οσκαρικά αδικημένη) Γκλεν Κλόουζ φέτος έχει βάσιμες ελπίδες με το «The Wife».

Έξι ξεχωριστές ερμηνείες, έξι ξεχωριστές γυναίκες που μιλούν για τους ρόλους που επωμίζονται μέσα σε μία ανδροκρατούμενη βιομηχανία που βρίσκεται πλέον στα όρια. Στην ερώτηση κατά πόσο άλλαξε το Χόλιγουντ τη χρονιά που μας πέρασε η Lady Gaga, που πρόσφατα βραβεύτηκε για την ερμηνεία της στο «A Star is Born» από το National Board of Review, δηλώνει εξισορροπιστικά «Το συναρπαστικό με το κίνημα #MeToo και Time's Up ήταν να βλέπεις τους άντρες να στέκονται δίπλα σου και να λένε "Θέλουμε να έχετε δυνατή φωνή. Θέλουμε να σας ακούσουμε". Ήταν μοναδικό», ενώ η Νικόλ Κίντμαν και η Γκλεν Κλόουζ αναφέρουν πως οι ταινίες τους, «Destoyer» και «The Wife» αντίστοιχα, έγιναν πραγματικότητα εξαιτίας των αλλαγών. Από κοντά η Ρέιτσελ Βάις σημειώνει πως το «The Favourite» που περιέχει λεσβιακές σκηνές και τρεις γυναίκες πρωταγωνίστριες, πήρε 20 χρόνια για να γυριστεί.

Μέσα από προσωπικές ιστορίες που συνδυάζουν καριέρα και οικογένεια, τεχνικές συμβουλές που έμαθαν κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, η συζήτηση ολοκληρώνεται παιχνιδιάρικα με την ερώτηση «Ποιον κινηματογραφικό σας χαρακτήρα θα καλούσατε σε δείπνο». «Μαρκησία ντε Μερτέιγ» από τις Επικίνδυνες Σχέσεις» απαντά η Κλόουζ, κι εμείς της δίνουμε το Όσκαρ από τώρα.

Δείτε τα βίντεο της απολαυστικής τους κουβέντας και τις φωτογραφίες του Hollywood Reporter στο gallery παραπάνω.