«Σ’ Αυτή τη Χώρα Κανείς δεν Ήξερε να Κλαίει»: Επίσημη καλοκαιρινή πρεμιέρα για τη νέα ταινία του Γιώργου Πανουσόπουλου - αφιερωματα , photo gallery || cinemagazine.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ / PHOTO GALLERY
16:51
18/9

«Σ’ Αυτή τη Χώρα Κανείς δεν Ήξερε να Κλαίει»: Επίσημη καλοκαιρινή πρεμιέρα για τη νέα ταινία του Γιώργου Πανουσόπουλου

«Σ’ Αυτή τη Χώρα Κανείς δεν Ήξερε να Κλαίει»: Επίσημη καλοκαιρινή πρεμιέρα για τη νέα ταινία του Γιώργου Πανουσόπουλου

Παρουσία των συντελεστών της ταινίας και πολλών καλεσμένων από τον χώρο των γραμμάτων και των τεχνών πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου στον θερινό κινηματογράφο Cine Φλοίσβος η επίσημη πρώτη της ταινίας «Σ’ Αυτή τη Χώρα Κανείς δεν Ήξερε να Κλαίει» του Γιώργου Πανουσόπουλου ως προ-φεστιβαλική πρεμιέρα του 24ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας.

Από το cinemagazine.gr

 

Μαζί με τον σκηνοθέτη Γιώργο Πανουσόπουλο, στην πρεμιέρα παρευρέθηκαν οι πρωταγωνιστές της ταινίας Μαργαρίτα Πανουσοπούλου, ο Μπάμπης Χατζηδάκης, η Φωτεινή Τσακίρη, η Βαλέρια Χριστοδουλίδου, ο Serge Requet-Barville, o Γιάννης Χατζηγιάννης και ο Σταύρος Μερμήγκης.

Λίγο πριν την έναρξη της ταινίας το κοινό καλωσόρισε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Kινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας, Λουκάς Κατσίκας, που με αφορμή το «Σ’ Αυτή τη Χώρα Κανείς δεν Ήξερε να Κλαίει», το φεστιβάλ διοργανώνει φέτος μια ρετροσπεκτίβα στις ταινίες του, υπό τον τίτλο «Ο Μεγάλος Ερωτικός». Τον λόγο πήρε η παραγωγός της ταινίας, Ελένη Κοσσυφίδου, που προσκάλεσε το καστ και τους συντελεστές της ταινίας επί σκηνής.

Μετά το τέλος της προβολής ακολούθησε ικαριώτικο γλέντι, με τοπικές λιχουδιές και ζωντανή μουσική, που ταξίδεψε τους καλεσμένους.

Μεταξύ άλλων στην πρεμιέρα παρευρέθηκαν οι σκηνοθέτες Πάνος Κούτρας, Νίκος Περάκης, Γιώργος Τσεμπερόπουλος και Ελίνα Ψύκου, ο συγγραφέας Βασίλης Αλεξάκης, οι ηθοποιοί Μπέτυ Λιβανού, Κατερίνα Λέχου και Νίκος Ορφανός, η συγγραφέας γαστρονομίας Νταϊάν Κόχυλα.

Η ταινία θα αρχίσει να προβάλλεται στις αίθουσες στις 20 Σεπτεμβρίου από την Feelgood Entertainment.

Σύνοψη

Τι μαγικό συμβαίνει σε ένα αχαρτογράφητο νησάκι κάπου στο Αιγαίο; Δύο ανυποψίαστοι ξενομερίτες, ένας Γάλλος ευρωβουλευτής (Serge Requet-Barville) και μία νεαρή οικονομολόγος (Μαργαρίτα Πανουσοπούλου), φτάνουν με καΐκι στο ειδυλλιακό Αρμενάκι και έρχονται σε επαφή με τον αλλόκοτο τρόπο ζωής και τις ανατρεπτικές ηθικές αξίες των κατοίκων του. Τα λεφτά είναι ντεμοντέ και όχι μόνο… no banks, nο streets, no cars, no rooms to let. Εκεί θα γνωριστούν με τον αλλοπρόσαλλο δάσκαλο (Μπάμπης Χατζηδάκης) και την πληθωρική χήρα του νησιού (Φωτεινή Τσακίρη), θα παραδοθούν στη δίνη του έρωτα και στον σαγηνευτικό αυτόν τόπο, που μπορεί να αλλάζει τις ζωές των ανθρώπων για πάντα.

20 Σεπτεμβρίου στους κινηματογράφους από την Feelgood

Συντελεστές
Σενάριο - Σκηνοθεσία: Γιώργος Πανουσόπουλος
Παραγωγός: Ελένη Κοσσυφίδου
Ηθοποιοί: Μαργαρίτα Πανουσοπούλου, Μπάμπης Χατζηδάκης, Φωτεινή Τσακίρη, Serge Requet-Barville, Γ. Χατζηγιάννης, Βαλέρια Χριστοδουλίδου, Σταύρος Μερμίγκης, Ηλίας Γιαννίρης, Κώστας Πλάκας, Πέτρος Χάμπας, Θάνος Πρίτσας και πολλοί Καριώτες και Καριωτίνες.
Διευθυντής Φωτογραφίας: Χρήστος Καραμάνης 
Μοντάζ: Νίκος Βαβούρης
Μουσική: Βαγγέλης Φάμπας
Σκηνογράφος: Σπύρος Λάσκαρης
Ενδυματολόγος: Μανταλένα Παπαδάκη
Ήχος: Wrecked Ambience/Dario les Bars/Γιάννης Σκανδάμης
Make up-Μαλλιά: Κυριακή Μελίδου
Εικαστικός: Κυβέλη Ζωή Στενού
Χορογράφος: Ιωάννα Λύκου
Χορηγοί: Hellenic Seaways, Καffea AE
Συμπαραγωγός Γαλλία: MPM FILM/Μarie- Pierre Macia/Claire Gadea
Συμπαραγωγοί Eλλάδα: ΕΡΤ ΑΕ + ΝOVA

Mε την υποστήριξη του ΕΚΚ και του CNC
Παραγωγή: blackbird production