Το Sight & Sound δημοσίευσε τη λίστα με τα καλύτερα του 2017 και προκάλεσε «μίνι» σκάνδαλο - αφιερωματα , photo gallery || cinemagazine.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ / PHOTO GALLERY
9:18
6/12

Το Sight & Sound δημοσίευσε τη λίστα με τα καλύτερα του 2017 και προκάλεσε «μίνι» σκάνδαλο

25. Silence, dir: Martin Scorsese
25. Silence, dir: Martin Scorsese

Ενα από τα εγκυρότερα κινηματογραφικά παγκοσμίως δημοσίευσε τη λίστα με τις καλύτερες ταινίες (και όχι μόνο τελικά!) της χρονιάς.

Ενα από τα εγκυρότερα κινηματογραφικά περιοδικά, το βρετανικό Sight & Sound του BFI ονόμασε τις καλύτερες ταινίες του 2017 και προκάλεσε ένα «μίνι» σκάνδαλο προσθέτοντας στη λίστα και μία σειρά: το τρίτο «κεφάλαιο» της σπουδαίας επιστροφής του Ντέιβιντ Λιντς στο «Twin Peaks»!

Η επιστροφή του «Twin Peaks» ήταν το τηλεοπτικό γεγονός της χρονιάς, σε μια εποχή που η τηλεόραση μοιάζει πιο ισχυρή από ποτέ. Το γύρισμα και το μοντάζ των 18 επεισοδίων, όλα σκηνοθετημένα από τον Ντέιβιντ Λιντς, είχαν τη μορφή μιας μεγάλης, ενιαίας ταινίας για την οποία ο Λιντς είχε πλήρη ελευθερία χωρίς παρεμβολές από τους παραγωγούς, όπως στα '90s, και δίχως συμβιβασμούς.

Μπορεί η απόφαση να εγείρει το ερώτημα αν η «καλή τηλεόραση» μπορεί να λογίζεται και ως «καλό σινεμα», αλλά μέχρι να καταλήξουμε σε απάντηση, δείτε τη λίστα με τις επιλογές του Sight & Sound όπως ψηφίστηκαν από περισσότερους από 180 κριτικούς κινηματογράφου, προγραμματιστές φεστιβάλ και ακαδημαϊκούς παγκοσμίως.

Και κρατήστε σημειώσεις για όσα παραλείψατε μέσα στη χρονιά!