Oscars 2017: Οι σεναριογράφοι βραβεύουν «Moonlight» και «Άφιξη»

2017-02-20 09:02:08
Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Οι δύο νικητές της χθεσινής βραδιάς θα αναμετρηθούν στην ίδια κατηγορία στα βραβεία της Ακαδημίας, μια που βρίσκονται και οι 2 στους υποψηφίους του διασκευασμένου σεναρίου.

Λίγο πριν οι ενώσεις αφήσουν τις μικρές γιορτές τους για την μεγάλη γιορτή των Όσκαρ, οι σεναριογράφοι έδωσαν σε 2 παράλληλες εκδηλώσεις (σε Λος Άντζελες και Νέα Υόρκη) τα βραβεία τους για τους καλύτερους της χρονιάς σε σινεμά και τηλεόραση. Οι νικητές τους έχουν καλή παράδοση στο να κερδίσουν και το μεγάλο αγαλματίδιο της Κυριακής, καθώς από τις 22 προηγούμενες φορές, 16 και 14 ήταν ο ίδιος νικητής στις κατηγορίες του διασκευασμένου και πρωτότυπου σεναρίου αντίστοιχα.

Πάντως το να κερδίσουν στα Όσκαρ και οι 2 νικητές της χθεσινής βραδιάς είναι κάτι που αποκλείεται, καθώς το «Moonlight» που κέρδισε το βραβείο πρωτότυπου σεναρίου είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση και στα Όσκαρ θα διαγωνιστεί για την κατηγορία του διασκευασμένου, κόβοντας πιθανά τα φτερά της «Άφιξης» που πήρε χθες το αντίστοιχο βραβείο. Το «Moonlight» εξακολουθεί να ακούγεται ως μια ταινία (πέρα από την αξία της) που ταιριάζει να βραβευτεί αυτή την εποχή στις ΗΠΑ και πιθανά να έφευγε με πολλά βραβεία την Κυριακή αν δεν έπεφτε πάνω στον τυφώνα «La La Land», όμως το ότι βρίσκεται σε άλλη κατηγορία από αυτό στα σενάρια, το καθιστά εδώ και καιρό ως μεγάλο φαβορί και δύσκολα μια ταινία επιστημονικής φαντασίας (επίσης, ανεξάρτητα από την αξία της) θα του κλέψει τη δόξα. 

Στα τηλεοπτικά, το «Atlanta» πήρε το βραβείο της καλύτερης κωμωδία και αυτό της καλύτερης νέας σειράς, ενώ το «The Americans» τιμήθηκε με το βραβείο της καλύτερης δραματικής σειράς. Λίγο πριν το κλείσιμο της τελετής του Λος Άντζελες, ο Όλιβερ Στόουν παρέλαβε τιμητικό βραβείο για την προσφορά του στον χώρο εδώ και 40 περίπου χρόνια. Αναλυτικά, οι κινηματογραφικοί υποψήφιοι και νικητές:

Πρωτότυπο Σενάριο

Μπάρι Τζένκινς, «Moonlight»
Τέιλορ Σέρινταν, «Hell or High Water»
Ντέιμιεν Σαζέλ, «La La Land»
Τζεφ Νίκολς , «Loving»
Κένεθ Λόνεργκαν, «Manchester by the Sea»

Διασκευασμένο Σενάριο

Ερικ Χάισερερ, «Arrival»
Ρετ Ρις & Πολ Γουέρνικ, «Deadpool»
Ογκαστ Γουίλσον, «Fences»
Άλισον Σρέντερ και Θίοντορ Μέλφι, «Hidden Figures»
Τομ Φορντ, «Nocturnal Animals»

Σενάριο Ντοκιμαντέρ

Ρόμπερτ Κένερ & Ερικ Σλόσερ, «Command and Control»
Τζεφ Φόιερζαϊγκ, «Author: The JT LeRoy Story»
Αλεξ Γκίμπνεϊ, «Zero Days»

Μείνετε συντονισμένοι στο cinemagazine.gr για την κάλυψη των φετινών βραβείων Όσκαρ με καθημερινά θέματα, νέα, αφιερώματα και προβλέψεις!

Η COSMOTE TV αποτελεί για τα επόμενα τρία χρόνια τον μοναδικό προορισμό για τα Βραβεία της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ