Ποια είναι η Ασόκα Τάνο; Ένα βίντεο συνοψίζει την ιστορία της μυστηριώδους Τζεντάι - αφιερωματα , θεματα || cinemagazine.gr
13:50
3/12

Ποια είναι η Ασόκα Τάνο; Ένα βίντεο συνοψίζει την ιστορία της μυστηριώδους Τζεντάι

Οι σκληροπυρηνικοί φαν του «Star Wars» γνωρίζουν την ιστορία της Ασόκα Τάνο, χαρακτήρα που ερμήνευσε η Ροζάριο Ντόσον στο πρόσφατο επεισόδιο «The Mandalorian». Αυτό το βίντεο είναι για τους υπόλοιπους!

Από τον Πάνο Γκένα

Το πέμπτο επεισόδιο της δεύτερης σεζόν «The Mandalorian» με τίτλο «The Jedi» έκανε πρεμιέρα στο Disney+ πριν λίγες μέρες και δικαιολογημένα στάθηκε αφορμή για έντονες συζητήσεις μεταξύ των θαυμαστών της σειράς. Πέρα από την αποκάλυψη του πραγματικού ονόματος του Baby Yoda (μπορούμε να τον προσφωνούμε έτσι πια;), την εμφάνιση της Νταϊάνα Λι Ινοσάντο (βαφτιστήρας του Μπρους Λι) σε βασικό ρόλο, την διακριτική επιστροφή των μελωδιών του Τζον Γουίλιαμς, τις οπτικές αναφορές στο σινεμά του Κουροσάβα και ειδικά στο «Yojimbo» (το «Star Wars» άλλωστε χρωτά πολλά στο «The Hidden Fortress» του 1958), τα φώτα της... Δύναμης συγκέντρωσε η παρουσία της Ροζάριο Ντόσον στο ρόλο της Ασόκα Τάνο.

Παλιά γνώριμη του κινηματογραφικού σύμπαντος του SW μέσα από την ταινία κινουμένων σχεδίων «The Clone Wars» (2008), της ομώνυμης τηλεοπτικής σειράς που ακολούθησε για εφτά σεζόν το διάστημα 2008 - 2020 και του επίσης τηλεοπτικού «Rebels» (2014 - 2018), η Ασόκα Τάνο, μαθήτρια Τζεντάι του Άνακιν Σκάιγουοκερ, αποτελεί έναν από τους πιο ενδιαφέροντες, δημοφιλείς και αγαπητούς χαρακτήρες του saga. Η ζωντανή εμφάνισή της στο «The Mandalorian» μετά από πολλά χρόνια στο «σχέδιο» ενθουσίασε τους θιασώτες του «μακρινού γαλαξία», αλλά όσοι δεν είναι εξοικειωμένοι με τα τηλεοπτικά «Clone Wars» και «Rebels» αγνοούσαν εντελώς την ιστορία της.

Όσοι/-ες, λοιπόν, ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα για την Ασόκα Τάνο μέχρι να την ξαναδούμε(;) στο «The Mandalorian», το ScreenCrush ετοίμασε ένα περιεκτικό βίνεο 8 λεπτών, συνοπτικό μάθημα για younglings της Δύναμης!