13:13
22/2

10+1 αμήχανες στιγμές στα βραβεία Όσκαρ! Ένας γυμνός άντρας, MoonLa Land και η Λάιζα

Γκλάμουρ, λάμψη, κύρος και...αμηχανία! Να μερικοί λόγοι για να ανυπομονείς για τα Όσκαρ κάθε χρόνο!

Από τον Πάνο Γκένα

Η Μελίσα Λίο παραλαμβάνει το βραβείο Β' γυναικείου ρόλου για την ταινία του Ντέιβιντ Ο' Ράσελ, «The Fighter» από τα χέρια του Κερκ Ντάγκλας. Κάτι δεν πάει καλά στην παραπάνω πρόταση;

Η καμπάνια στην οποία συμμετείχε η Λίο, λίγες εβδομάδες πριν την απονομή των Όσκαρ, κόντεψε να της στοιχίσει την εικόνα της και την εν δυνάμει βράβευσή της, αφού προωθούσε τον εαυτό της μέσω διαφημιστικών ενεργειών αμφιβόλου αισθητικής.

Και κάπου εκεί, την μέρα της Απονομής εμφανίστηκε στη σκηνή ο Κερκ Ντάγκλας για να παραδώσει το βραβείο Β' Γυναικείου με διάθεση για... λεκτικά παιχνίδια. Κι όταν με μασημένα λόγια, το βραβείο δόθηκε στη Λίο εκείνη επιδόθηκε σε έναν αμήχανα περίεργο λόγο (συμπεριλαμβανόμενης μιας βρισιάς, που η Ακαδημία πρόλαβε να «σβήσει»), ενώ στο τέλος «έκλεψε» το μπαστούνι του Ντάγκλας, προσποιούμενη ό,τι αδυνατεί να περπατήσει από το άγχος της βράβευσης. 

Ένας γυμνός άνδρας τρέχει πάνω στη σκηνή πίσω από τον παρουσιαστή Ντέιβιντ Νίβεν

Όλα αυτά στην απονομή των Όσκαρ εν έτει 1974, όταν ένας γυμνός άνδρας πέρασε σαν αστραπή πίσω από τον Νίβεν, κατευθυνόμενος από και προς τα παρασκήνια. Το κοινό ξεσπά σε γέλια και χειροκροτήματα και ο Νίβεν, με το γνωστό φλεγματικό του τρόπο, εν μέσω αμηχανίας και παγωμένου γέλιου δηλώνει (εκτός auto-cue): «Δεν είναι εντυπωσιακό πως αυτός ο άνδρας το μοναδικό γέλιο που μπορεί να προκαλέσει είναι με το να γδυθεί και να δείξει τις ελλείψεις του;»

Ο Τζέιμς Φράνκο δεν είναι και τόσο νηφάλιος ως παρουσιαστής των βραβείων Όσκαρ

Ήταν 2011 όταν η Ακαδημία επέλεξε τον Τζέιμς Φράνκο και την Αν Χάθαγουεϊ για παρουσιαστές της βραδιάς. Εκείνη γλυκιά, ενθουσιασμένη και με ροπή προς την υπερπροσπάθεια και τα λεκτικά σαρδάμ. Εκείνος γελαστός και περισσότερο ευδιάθετος απ' όσο θα έπρεπε. Ο εναρκτήριος λόγος τους σχολιάστηκε έντονα και έκανε τον γύρο του διαδικτύου μέσα από δεκάδες βιντεάκια που «μαρτυρούσαν» την βραδιά.