Βίντεο: Η συναρπαστική κινηματογραφική εξέλιξη της Pixar - αφιερωματα , θεματα || cinemagazine.gr
13:14
19/6

Βίντεο: Η συναρπαστική κινηματογραφική εξέλιξη της Pixar

Πως μια μικρή εταιρία που επένδυε νωρίς στο computer animation, έγινε σήμερα ένας κολοσσός της κινηματογραφικής βιομηχανίας. 

Από τον Πάνο Γκένα

Το «Toy Story» μπορεί να είναι το πρώτο φιλμ που έκανε την Pixar διάσημη σε όλο τον κόσμο, η θυγατρική της Ντίσνεϊ είχε ξεκινήσει, όμως, την έρευνά της για τα όρια του computer animation από τις αρχές της δεκαετίας του 80, όταν ακόμη τέτοιες ανησυχίες δεν απασχολούσαν πολλούς. Ο χρόνος τη δικαίωσε και σήμερα κάθε ταινία της Pixar είναι δικαίως ένα μεγάλο κινηματογραφικό γεγονός, που δεν απασχολεί μονομερώς τα μικρά παιδιά αλλά και ενηλίκους. 

Από τους πρωτεργάτες Γούντι και Μπαζ, ως το συγκινητικό «Κόκο», τον μεγαλόκαρδο «Wall-E» και τους εξαιρετικούς «Απίθανους» (διαβάστε την κριτική μας για το «Απίθανοι 2» εδώ), η Pixar είναι υπεύθυνη για μερικές από τις καλύτερες (και πιο εμπνευσμένες) στιγμές που αντικρύσαμε στη μεγάλη οθόνη τα τελευταία 23 χρόνια.

Θυμάστε όλες τις ταινίες της; Κι αν ναι, μπορείτε να σχηματίσετε στο μυαλό σας την αφηγηματική και τεχνολογική εξέλιξή τους; Παρακολουθήστε λοιπόν τα μικρού και μεγάλου μήκους οπτικά θαύματα της Pixar, και ανακαλύψτε εκ νέου μέσα σε 15 λεπτά τον υπέροχο, πολύχρωμο κόσμο της. Έναν κόσμο που δεν σταματά να ανακαλύπτει νέους τρόπους έμπνευσης!