Βίντεο: Όταν ο κινηματογράφος ενώνει τους «χαμένους στη μετάφραση» - αφιερωματα , θεματα || cinemagazine.gr
10:08
19/3

Βίντεο: Όταν ο κινηματογράφος ενώνει τους «χαμένους στη μετάφραση»

Ένα βίντεο εμπνευσμένο από το «Χαμένοι στη Μετάφραση» μελετά τον τρόπο που η Κόπολα κράτησε σε απόσταση κι έπειτα «ένωσε» τους χαρισματικούς πρωταγωνιστές της.

Από τον Πάνο Γκένα

Χαμένοι πρωταγωνιστές που αγνοούν τα θέλω τους, μέσα σε έναν αστικό λαβύρινθο που εμφανίζεται πολυπολιτισμικός, μα τόσο μόνος.

Το «Χαμένοι στη Μετάφραση» της Σοφίας Κόπολα ακολούθησε δυο μοναχικούς ανθρώπους και τους ένωσε κινηματογραφικά. Τα κάδρα που εστίαζαν σε ένα πρόσωπο ξαφνικά χώρεσαν ένα ζευγάρι, κι ένα βίντεο των Between Frames εξετάζει την ομορφιά του κινηματογράφου που βρίσκει ξεχωριστούς ανθρώπους και έπειτα τους συνδέει.

Μία γυναίκα (Σκάρλετ Γιόχανσον) ξέφυγε από τους τέσσερις τοίχους ενός ξενοδοχείου και συνάντησε έναν ηθοποιό (Μπιλ Μάρεϊ). Μαζί μοιράστηκαν ατάκες και οι εικόνες τους διασταυρώθηκαν. Και δεν είναι μονάχα το Όσκαρ σεναρίου που κέρδισε το αριστούργημα της Σοφίας Κόπολα η αφορμή για να ανατρέχουμε στο «Χαμένοι στη Μετάφραση», ούτε η Σκάρλετ Γιοχάνσον που έδωσε ήχο στους ψιθύρους του φινάλε.

Είναι το ότι ακόμα κι όταν οι άνθρωποι νιώθουν ξένοι, ο κινηματογράφος θα συνεχίζει να αφηγείται ιστορίες που τους ενώνουν.

Lost In Translation - Two Halves Become One (Between Frames) from Between Frames on Vimeo.