Βίντεο: Όταν ο Τοντ Χέινς συνάντησε τον Ντάγκλας Σερκ - αφιερωματα , θεματα || cinemagazine.gr
17:01
22/11

Βίντεο: Όταν ο Τοντ Χέινς συνάντησε τον Ντάγκλας Σερκ

Ένα βίντεο-αφιέρωμα στο «Ο Παράδεισος Είναι Μακριά» του Χέινς, μια από τις ωραιότερες ταινίες της φιλμογραφίας του αλλά και ένα ερωτικό γράμμα προς το σινεμά του Σερκ.

Ο Τοντ Χέινς αποτελεί σημαντική σταθερά εδώ και μία εικοσαετία περίπου με τις ταινίες του. Σπάνια επανέλαβε τον εαυτό του και οι περισσότερες ταινίες του αποτελούν ένα ξεχωριστό κινηματογραφικό τόλμημα, είτε πρόκειται για μουσικά ντοκιμαντέρ είτε για ρετρό μελοδράματα.

Μια από τις πιο σημαντικές στιγμές της καριέρας του, ήταν το «Ο Παράδεισος Είναι Μακριά», μια ταινία του 2002 με την Τζούλιαν Μουρ και τον Ντένις Κουέιντ που πραγματεύονταν αρκετά θέματα όπως την ομοφυλοφιλία και την υποκρισία στην νεο-συντηρητική αμερικανική κοινωνία μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Το βασικότερο στοιχείο πάντως του φιλμ ήταν η προσπάθεια του Χέινς να επανασυστήσει στο κοινό το σινεμά του Ντάγκλας Σερκ, του οποίου τα μελοδράματα ξεχάστηκαν μετά τη δεκαετία του 50, με τον Χέινς να βοηθά με τον τρόπο του ώστε να φτάσουν ξανά στις οθόνες μας.

Ένα βίντεο παίρνει σκηνές από το «All That Heaven Allows» (1955) του Σερκ και την ταινία του Χέινς, καταγράφοντας τις αναφορές του τελευταίου σε ένα υπέροχο σινεφιλικό αποτέλεσμα.