Βίντεο: Όταν οι Simpsons πάνε σινεμά - αφιερωματα , θεματα || cinemagazine.gr
11:54
12/8

Βίντεο: Όταν οι Simpsons πάνε σινεμά

Εμφανίστηκαν στους τηλεοπτικούς δέκτες το 1989 και μέχρι σήμερα άπλωσαν τις ιδιαίτερες ιστορίες τους σε 30 κύκλους, περισσότερα από 600 επεισόδια και μια κινηματογραφική ταινία. Ο λόγος για τους Simpsons που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της σύγχρονης ποπ κουλτούρας και καταφέρνουν να βρίσκονται πάντα στην επιφάνεια των εξελίξεων μέσα στις δεκαετίες. Το ίδιο πράττουν, αποτίνοντας φόρο τιμής στις αγαπημένες τους ταινιες.

Από τον Χρήστο Πολίτη

Μια ιδιότυπη οικογένεια, εντελώς διαφορετικών αντιλήψεων και ηθών συμπορεύεται με την Αγία αμερικανική οικογένεια, εδώ και αρκετά χρόνια και καυτηριάζει τα κακώς (ενίοτε και τα καλώς) κείμενα του γύρω κόσμου. Μέσα σε αυτό τον τεράστιο όγκο αναφορώνσε πραγματικά γεγονότα και πρόσωπα, δεν θα μπορούσαν να λείπουν και οι αναφορές (που καταλήγουν αντιγραφές) σε αγαπημένες ταινίες των δημιουργών της σειράς. 

Εσείς είχατε κάπου βρει μέσα στα τόσα επεισόδια το "Κουρδιστό Πορτοκάλι" του Κιούμπρικ, το "Ψυχώ" του Χίτσκοκ, το "Pulp Fiction" του Ταραντίνο, τον "Εξωγήινο" του Σπίλμπεργκ, το "Νονό" του Κόπολα, τον "Ταξιτζή" του Σκορσέζε και τον "Χρυσοθήρα" του Τσάπλιν; Αν όχι, πατήστε το play. Αν ναι, ξαναπατήστε το. Η παρακάτω λίστα αποτελεί μονάχα ένα μικρό δείγμα.