Βίντεο: Πως το «Όταν ο Χάρι Γνώρισε τη Σάλι» έσπασε τις συμβάσεις του είδους του - αφιερωματα , θεματα || cinemagazine.gr
12:21
14/3

Βίντεο: Πως το «Όταν ο Χάρι Γνώρισε τη Σάλι» έσπασε τις συμβάσεις του είδους του

Η ρομαντική κωμωδία που καθόρισε τις ρομαντικές κωμωδίες της σύγχρονης εποχής, το αγέραστο φιλμ του Ρομπ Ράινερ, σε μια εξονυχιστική μελέτη. 

Όταν η Νόρα Έφρον με τον Ρομπ Ράινερ συνεργάζονταν για μια ρομαντική κομεντί, ίσως να μην πίστευαν και οι ίδιοι πως έφτιαχναν το φιλμ πάνω στο οποίο βασίστηκε ένα από τα πιο δημοφιλή είδη της εποχής μας, η ρομαντική κωμωδία, το σίγουρο χαρτί συχνά του Χόλιγουντ, όταν θέλει να φτιάξει κάτι με σχετικά μικρό κόστος και αναγνωρίσιμους ηθοποιούς. 

Το διαδικτυακό κανάλι «Lessons from a Screenplay» κάνει μια 10λεπτη ανάλυση της ταινίας που αποδεικνύει για ποιο λόγο παραμένει τόσο επιδραστική ως σήμερα, αλλά και πως επέκτεινε τα όρια ενός πολύ προστατευμένου και συχνά συντηρητικού είδους, με αποτέλεσμα να παραμένει ακόμη και τώρα ένα φρέσκο φιλμ για τις ανθρώπινες σχέσεις. Ο Μπίλι Κρίσταλ και η Μεγκ Ράιαν, οι αιώνιοι φίλοι που είναι για χρόνια ερωτευμένοι χωρίς να το ξέρουν, αποτέλεσαν από τότε αρχετυπικά δείγματα χαρακτήρων του είδους. 

Δείτε το βίντεο και θυμηθείτε ένα modern classic του αμερικανικού σινεμά: