Βίντεο: Ο Γκιγιέρμο ντελ Τόρο παρουσιάζει τη «Νύχτα του Κυνηγού» - αφιερωματα , θεματα || cinemagazine.gr
14:01
9/7

Βίντεο: Ο Γκιγιέρμο ντελ Τόρο παρουσιάζει τη «Νύχτα του Κυνηγού»

Στο πλαίσιο μιας παλιότερης συνεργασίας του με την Criterion, ο μεξικανός σκηνοθέτης μιλά για μια από τις αγαπημένες του ταινίες. 

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Πριν παρουσιάσει στο κοινό την ταινία που τον έστειλε ως τα Όσκαρ, τη «Μορφή του Νερού»ο Γκιγιέρμο ντελ Τόρο ήταν για λίγο καιρό guest programmer στο νέο τότε κανάλι της Criterion, το Filmstruck. Πέρα από τις ταινίες που πρότεινε, μίλησε για αγαπημένες του κινηματογραφικές στιγμές από το παρελθόν, με την εταιρία να κρατά ένα κομμάτι της συνέντευξης, παρουσιάζοντάς το τώρα. 

Ο, τιμημένος με Όσκαρ πλέον, σκηνοθέτης μιλά για την ανεπανάληπτη «Νύχτα του Κυνηγού» του Τσαρλς Λότον, ένα μοναδικό επίτευγμα στην κινηματογραφική ιστορία, από τα χέρια ενός ηθοποιού που για πρώτη και τελευταία φορά περνούσε πίσω από την κάμερα. Ο Ντελ Τόρο μιλα για το πως καταφέρνει η ταινία να εντρυφήσει στη gothic ατμόσφαιρα του αμερικανικού Νότου, γιατί παραμένει τρομακτική ως σήμερα, ενώ εξυμνεί και την παρουσία του πρωταγωνιστή Ρόμπερτ Μίτσαμ.

Δείτε παρακάτω το βίντεο. Η ταινία «Η Νύχτα του Κυνηγού» κυκλοφορεί σε επανέκδοση στις αίθουσες από την Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020.