11:53
10/5

Βίντεο: O απρόβλεπτος, υπέροχος κόσμος του Ένιο Μορικόνε

Χρειάζεσαι αφορμή να μιλήσεις για τον εμβληματικότερο ίσως κινηματογραφικό συνθέτη; Όχι. Άλλωστε τέτοια μεγέθη γεμίζουν την κινηματογραφική μας μνήμη, τέτοιους καλλιτέχνες δεν διανοείσαι να ανήκεις σε μια γενιά που τους «ξεπέρασε».

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Βάλτα μια στιγμή κάτω. Ο Μορικόνε είναι 60 χρόνια στο σινεμά. Έχει προ πολλού ξεπεράσει τις 500 δουλειές. Κάτι παραπάνω από οκτώ (8!) score τον χρόνο. Ο Μορικόνε δουλεύει, ο Μορικόνε έχει στοιχειώσει το ευρωπαϊκό και αμερικανικό σινεμά, έχει στολίσει -ή και περισώσει- ταινίες και, ευτυχώς, έχει διασωθεί από την καταστροφική εξέλιξη του soundtrack στην τελευταία, τουλάχιστον, δεκαετία, που μοιάζει να αψηφά την έννοια της μελωδίας.

Στο παρακάτω συντομότατο βίντεο, ένας μικρός φόρος τιμής στον άνθρωπο που μπορεί να κάνει «αφηγηματικό» score συμβάλλοντας στην δραματουργία του έργου, που μπορεί να σε ξαπλώσει με τις μελωδίες αλλά και μπορεί να σε βάλει να ξύνεις το κεφάλι σου με απορία για το πώς κατάφερε τόσο συστηματικά να είναι απολύτως αναγνωρίσιμος και διόλου προβλέψιμος. 
Viva Maestro!