Χρυσές ταινίες! Όλα τα Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας σε ένα βίντεο - αφιερωματα , θεματα || cinemagazine.gr
14:13
3/2

Χρυσές ταινίες! Όλα τα Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας σε ένα βίντεο

Θέλετε να έχετε μια σφαιρική εικόνα των ταινιών που τιμήθηκαν με την ύψιστη κινηματογραφική διάκριση, από την αρχή του θεσμού των Όσκαρ; Δεν έχετε παρά να παρακολουθήσετε το βίντεο των Burger Fiction που διατρέχει την ιστορία του Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας από το 1927 μέχρι και πέρσι.

Αφιερώνοντας λίγα δευτερόλεπτα σε κάθε νικηφόρο φιλμ, εκθέτοντας μια σημαίνουσα σκηνή ή μια εμβληματικά ατάκα, οι δημιουργοί αυτού του βίντεο μας παρουσιάζουν όλες (μα όλες!) τις ταινίες που κατέκτησαν το πιο «βαρύ» σε αξία αγαλματίδιο και μας επιτρέπουν έτσι να προβληματιστούμε πάνω στην διαχρονική σημασία της κορυφαίας κατηγορίας.

Γνωρίζετε την ταινία «Cimarron» του 1931» ή το «Cavalcade» του 1933; Σας λέει κάτι η «Κυρία Μίνιβερ» του 1942 ή το «Επιχείρηση Κρεβατοκάμαρα» του 1963; Στη διάρκεια των απολαυστικών λεπτών αυτού του βίντεο, όχι μόνο θα αυξήσετε τις κινηματογραφικές γνώσεις σας, αλλά θα μπορέσετε και να αναρωτηθείτε για το αν υπάρχει ουσία σε όλον αυτόν τον προ-οσκαρικό θόρυβο. 

Αιώνια αριστουργήματα όπως η «Καζαμπλάνκα», το «Λιμάνι της Αγωνίας», η «Γέφυρα του Ποταμού Κβάι», ο «Λόρενς της Αραβίας», ο «Καουμπόι του Μεσονυκτίου», ο «Άνθρωπος από τη Γαλλία», ο «Νονός» ή ο «Νευρικός Εραστής» συντροφεύουν άλλες, λιγότερο γνωστές ή και λιγότερο σημαντικές ταινίες, επιστρέφοντας στον θεατή το ερώτημα: είναι τελικά τα Όσκαρ η απόλυτη εγγύηση της αξίας μιας ταινίας;

Τελικά ο χρόνος είναι ο μόνος κριτής, ο χρόνος και η συλλογική μνήμη.

Μην χάσεις την 92η τελετή απονομής των βραβείων OSCAR, ζωντανά και αποκλειστικά στην COSMOTE TV την Κυριακή 9/2. 

Οι αφίξεις ζωντανά από το κόκκινο χαλί με τον Γιώργο Σατσίδη, το pre show από τη 1:30 π.μ. με αποκορύφωμα την Τελετή Απονομής που μπορείς να απολαύσεις στο COSMOTE CINEMA 1HD με τον πρωτότυπο ήχο ή το COSMOTE CINEMA OSCARS HD με live σχολιασμό από τον Γιώργο Σατσίδη & τη Χριστίνα Μπίθα απευθείας από το Λος Άντζελες. Την έχασες; Κανένα πρόβλημα. Απόλαυσε την στις 10/2 στις 21.00 στο COSMOTE CINEMA 1HD με ελληνικούς υπότιτλους.

Μείνετε συντονισμένοι στο cinemagazine.gr για την κάλυψη των φετινών βραβείων Όσκαρ με καθημερινά θέματα, νέα, αφιερώματα και προβλέψεις!

Διεκδικήστε προσκλήσεις για τη ζωντανή μετάδοση της 92ης Τελετής Απονομής των βραβείων Όσκαρ στον Δαναό εδώ.