«Ποιο 3D; Ποιο VR; Αυτό που κάναμε είναι έξι διαστάσεων»: Φατίχ Ακίν και Γιόνας Ντάσλερ στην κάμερα του ΣΙΝΕΜΑ - αφιερωματα , θεματα || cinemagazine.gr
8:48
3/12

«Ποιο 3D; Ποιο VR; Αυτό που κάναμε είναι έξι διαστάσεων»: Φατίχ Ακίν και Γιόνας Ντάσλερ στην κάμερα του ΣΙΝΕΜΑ

Το προορισμένο να διχάσει «Χρυσό Γάντι» βγαίνει στις αίθουσες αυτή την εβδομάδα και ο Φατίχ Ακίν παρέα με τον πρωταγωνιστή του Γιόνας Ντάσλερ έχουν πολλά να πουν στην κάμερα του ΣΙΝΕΜΑ για τις αντιδράσεις που έχει ξεσηκώσει η ταινία που πρωτοείδατε στις Νύχτες Πρεμιέρας.

Συνέντευξη στον Νεκτάριο Σάκκα

Πέρασαν σχεδόν δυόμιση μήνες από τότε που ένας εκ των αγαπημένων ευρωπαίων δημιουργών του ελληνικού κοινού επέστρεψε στη χώρα μας για να παρουσιάσει στις 25ες Νύχτες Πρεμιέρας την πιο αμφιλεγόμενη δημιουργία του. Όμως ο Φατίχ Ακίν δεν ήταν μόνος του σε αυτό. Στο πλευρό του είχε και τον 23χρονο πρωταγωνιστή του Γιόνας Ντάσλερ, το φωτογενές παρουσιαστικό του οποίου τσαλακώθηκε προκειμένου να υποδυθεί τον Φριτζ Χόνκα, τον κατά συρροή δολοφόνο γυναικών που στοίχειωσε το Αμβούργο της δεκαετίας του ‘70.

Το «Χρυσό Γάντι» παίρνει τον τίτλο του από το περιθωριακό μπαρ στο οποίο «ψώνιζε» τα θύματά του ο Χόνκα. Μέσα από τούτη την ανατριχιαστική ιστορία ο Ακίν ρισκάρει, υπογράφοντας ένα γκροτέσκο θρίλερ που έχει για αισθητική αφετηρία το λούμπεν σύμπαν του Φασμπίντερ και μοιάζει διατεθειμένο να προκαλέσει, ακολουθώντας θα λέγαμε το παράδειγμα συναδέλφων του όπως οι Τρίερ και Νοέ. Όπως άλλωστε και ο ίδιος ο βραβευμένος με Χρυσή Άρκτο δημιουργός του «Μαζί Ποτέ» έχει επισημάνει, το «Χρυσό Γάντι» είναι μια ταινία που «μπορεί κάποιος να λατρέψει αλλά σίγουρα κανείς δεν θα συστήσει στους φίλους του».

Συναντήσαμε τον Ακίν με τον Ντάσλερ το επόμενο πρωί της θερμής υποδοχής που έτυχε το φιλμ τους στις Νύχτες Πρεμιέρας. Μια υποδοχή που αν μη τι άλλο ήρθε σε πλήρη αντίθεση με τις σφαγιαστικές κριτικές που το «Χρυσό Γάντι» δέχτηκε κατά την παγκόσμια πρεμιέρα του τον περασμένο Φεβρουάριο στο Φεστιβάλ Βερολίνου. Αναμενόμενα, ήμασταν πολύ περίεργοι να ακούσουμε τι έχουν να πουν ο έμπειρος σκηνοθέτης με τον ανερχόμενο πρωταγωνιστή του για τις συχνά σφοδρές αντιδράσεις που προκαλεί αυτή τους η συνεργασία.

INFO
Η ταινία «Το Χρυσό Γάντι» κυκλοφορεί 5 Δεκεμβρίου στους κινηματογράφους από τη Rosebud.21