Φραντζής, Γκουλιώνη, Κωνσταντίνου βουτούν στο «Ακίνητο Ποτάμι» με την κάμερα του ΣΙΝΕΜΑ - αφιερωματα , θεματα || cinemagazine.gr
8:05
19/3

Φραντζής, Γκουλιώνη, Κωνσταντίνου βουτούν στο «Ακίνητο Ποτάμι» με την κάμερα του ΣΙΝΕΜΑ

Το «Ακίνητο Ποτάμι» έρχεται στις αίθουσες αυτή την Πέμπτη και ο σκηνοθέτης Άγγελος Φραντζής μαζί με τους πρωταγωνιστές Κάτια Γκουλιώνη και Ανδρέα Κωνσταντίνου μοιράζονται τις σκέψεις τους για μία από τις καλύτερες ελληνικές ταινίες της πρόσφατης μνήμης.

Συνέντευξη στον Νεκτάριο Σάκκα

Το «Ακίνητο Ποτάμι» του Άγγελου Φραντζή («Το Όνειρο του Σκύλου», «Σύμπτωμα») έρχεται αυτή την Πέμπτη στους κινηματογράφους με φόρα, έπειτα από τα εξαιρετικά νέα της περασμένης εβδομάδας αναφορικά με την ένταξή της στην ταινιοθήκη του HBO Europe, ενός από τα μεγαλύτερα συνδρομητικά τηλεοπτικά δίκτυα του κόσμου. 

Πρόκειται για μία φιλόδοξη διεθνής συμπαραγωγή γυρισμένη εξ ολοκλήρου σε Ρωσία και Λετονία στην οποία κεντρικό ρόλο παίζει η «δική μας» και ιδιαίτερα δραστήρια Heretic Outreach. Στο «Ακίνητο Ποτάμι», ένα ζευγάρι από την Ελλάδα (Κάτια Γκουλιώνη, Ανδρέας Κωνσταντίνου) που έχει μετεγκατασταθεί σε κάποια βιομηχανική πόλη της Σιβηρίας κλονίζεται από τον ερχομό μιας ανεξήγητης εγκυμοσύνης. Το αν η κύηση της Άννας είναι προϊόν απιστίας ή θαύμα λαμβάνει διαστάσεις υπαρξιακού θρίλερ μυστηρίου, κατά το οποίο η λογική με την πίστη συγκρούονται στο παγωμένο φόντο του αχανούς ρωσικού τοπίου. (Διαβάστε αναλυτικά την άποψή μας για την ταινία εδώ)

Στα βίντεο που ακολουθούν οι Άγγελος Φραντζής, Κάτια Γκουλιώνη και Ανδρέας Κωνσταντίνου μοιράζονται τις σκέψεις τους στην κάμερα του ΣΙΝΕΜΑ με αφορμή την κυκλοφορία μίας από τις πλέον ενδιαφέρουσες ελληνικές ταινίες της πρόσφατης μνήμης.