Βίντεο: Εσείς ποιο «Κορίτσι με το Τατουάζ» προτιμάτε; - αφιερωματα , θεματα || cinemagazine.gr
12:49
8/11

Βίντεο: Εσείς ποιο «Κορίτσι με το Τατουάζ» προτιμάτε;

Φίντσερ-Μάρα Vs Όπλεβ-Ραπάς. Εσείς σε ποιο team ανήκετε;

Από τον Πάνο Γκένα

Η νέα κινηματογραφική περιπέτεια της Λίσμπεθ Σαλάντερ «Το Κορίτσι στον Ιστό της Αράχνης» έχει το πρόσωπο της Κλερ Φόι (διαβάστε την κριτική του cinemagazine και δείτε που προβάλλεται εδώ), οπότε ευκαιρία να ανατρέξουμε στις προηγούμενες εξορμήσεις της στη μεγάλη οθόνη.

Γρήγορο, εντυπωσιακά σκοτεινό και περίπλοκα αλληγορικό, το «Κορίτσι με το Τατουάζ» στην αμερικάνικη (κατά Φίντσερ) και στη σουηδική (κατά Όπλεβ) εκδοχή, κέρδισε αμφότερα το στοίχημα της σύγκρισης με το βιβλίο. Οι διαφωνίες για το αν είναι καλύτερο το αμερικανικό ριμέικ με την Ρούνεϊ Μάρα ή η πρώτη ταινία με την Νούμι Ραπάς, έχουν μοιρασμένο κοινό και τελικά περισσότερο ενδιαφέρον έχουν οι αυτούσιες συγγένειες ή/και αντιθέσεις των δύο ταινιών.

Η ιστορία της ατίθασης πανκ-χάκερ και του διάσημου δημοσιογράφου Μίκαελ Μπλόμκβιστ, οι οποίοι αναλαμβάνουν να εξιχνιάσουν την δολοφονία μιας 16χρονης που έγινε πριν από σαράντα χρόνια, καταπιάνεται με καταφανώς ένοχους χαρακτήρες. Το παρελθόν μιας «τέλειας κοινωνίας», που έστησε ο Σουηδός συγγραφέας Στιγκ Λάρσον, έδωσε πάτημα και στις δυο ταινίες να ξεσκεπάσουν ένα σύνολο από ναζί εγκληματίες και διεφθαρμένους επιχειρηματίες και να αποκαλύψει τον καθωσπρεπισμό μιας ανύπαρκτης σουηδικής κανονικότητας.

Ευκαιρία λοιπόν να δείτε ένα βίντεο που υποδεικνύει τις διαφορές και τελικά ενώνει τις δυο ξεχωριστές ταινίες.