Βίντεο: Τι είναι τα 70mm και γιατί μας λείπουν τόσο; - αφιερωματα , θεματα || cinemagazine.gr
12:42
18/3

Βίντεο: Τι είναι τα 70mm και γιατί μας λείπουν τόσο;

'Η πώς κάποτε ήταν τόσο ωραιότερα να πηγαίνεις σινεμά.

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Αναμφισβήτητα ξέρεις πως έχεις φτάσει στην παρακμή ενός πράγματος όταν αναμοχλεύεις την εποχή της μεγάλης του δόξας. Και στο σινεμά, στο «να πηγαίνεις σινεμά», ισχύει το ίδιο. Όταν αρχίζουν τα «κάποτε» καταλαβαίνεις πως έχει αλλάξει η εποχή.

Ωστόσο, καθώς υπάρχουν ακόμα κάποιοι εμπαθείς αρκετά ώστε να επισημαίνουν την επιδείνωση και να παλεύουν να την αναστρέψουν, να ένα βίντεο που μιλά για τότε που οι ταινίες δεν ήταν απλώς μεγαλύτερες, δεν είχαν απλώς 12Κ (ενώ εσείς ακόμα ασχολείστε με τα 4 και τα 8) ούτε ήταν απλά, ευκρινείς, ζεστές και τεράστιες. Να ένα βίντεο που καίγεται ακόμα για την σημασία της εξόδου για σινεμά, που μιλά έμμεσα και άμεσα για το πως ντύνεσαι και πως συμπεριφέρεσαι στην αίθουσα, που υπενθυμίζει μια εποχή που η βιομηχανία καινοτομούσε δημιουργώντας ταινίες που σκοπό τους είχαν να σε μεταφέρουν στη χώρα τους.

Συγχαρητήρια στο Royal Ocean Film Society γι' αυτήν την 12λεπτη εξήγηση του γιατί αν εμείς αδιαφορούμε, αυτό που θα μας παρέχεται θα είναι το προϊόν της αδιαφορίας μας.